Jak připravit kuřecí stehna po staročesku
Jak připravit kuřecí stehna po staročesku | recept na kuře s rozinkami, sušenými švestkami a vlašskými ořechy. Pokrmy z kuřecího masa bývají velmi jednoduché a většinou se nedají pokazit. Kuře se dobře kombinuje s různými druhy bylinek, ovocem i zeleninou a přímo vybízí k experimentům. Výhodou je, že pečené kuře téměř každému chutná a proto je úspěch u strávníků předem zaručen. Následující tip na přípravu je upravenou variací minutkového pokrmu, který byl na jídelníčku v některých restauracích.
Co je potřeba
- 4 kuřecí stehna s kůží
- 1 středně velká cibule
- 30 g rozinek
- 100 g sušených švestek
- několik jader vlašských ořechů
- sůl
- přepuštěné máslo Ghí
- trochu vody na podlití
Krok 1
Rozinky a sušené švestky několik hodin před přípravou namočte do studené vody. Na přepuštěném másle mírně osmahněte pokrájenou cibuli, přidejte kuřecí stehna a opečte je ze všech stran.
Krok 2
Do pekáčku vložte předem namočené a scezené rozinky s pokrájenými sušenými švestkami. Opečená stehna i s máslem a osmahlou cibulkou přendejte na sušené ovoce. Přiměřeně osolte a podlijte trochou vody.
Krok 3
Dopečte v troubě při vyšší teplotě. Před koncem pečení do pekáčku přihoďte hrst jader vlašských ořechů. V pekáčku musí zůstat jen tuk, voda se musí odpařit.
Krok 4
Hotové kuře bude mít zlatou barvu kůže. K jídlu se hodí rýže upravená na různé způsoby, nejlépe rýže kulatozrnnná nebo basmati.
Hledáte tipy a inspiraci, jak připravit kuře? Přidali jsme vám pod článek výběr nejlepších receptů z kuřete od našich redaktorek. Recepty najdetete pod článkem v sekci Související články.