jaktak.cz

Jak upéct velikonoční perníčky

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak upéct velikonoční perníčky | recept. Na velikonoční svátky bývá zvykem pečení perníkových zvířátek a vajíček, aby bylo čím obdarovat koledníky.  Perníčky potřebují nějaký čas na rozležení a proto se pečou několik dní i týdnů před svátky. Nabízíme vám osvědčený recept na velikonoční perníkové figurky, které si můžete ozdobit podle vlastní fantazie.

Co je potřeba

  • 225 g hladké mouky
  •  70 g tekutého medu
  • 125 g moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 1 vejce
  • na špičku nože amonia
  • 1 lžička (malá) mleté skořice
  • 4 tlučené hřebíčky
  • trochu mletého anýzu (badyánu)
  • 1 lžička (malá) strouhané citronové kůry

 

Krok 1

Mouku prosijte do mísy s kořením, amoniem, cukrem a citronovou kůrou. Přidejte med, olej a vejce. Vypracujte těsto. Těsto zabalte do mikrotenu a nechte odležet v chladničce do druhého dne.

Krok 2

Druhý den těsto vyválejte na vále na tloušťku asi 3 mm. Aby se těsto nelepilo, podsypávejte malým množstvím mouky. Vykrajujte velikonoční motivy a skládejte na plech s pečicím papírem.

Krok 3

Perníčky vkládejte do předem vyhřáté trouby a pečte je při 170 °C. Upečené nechte vychladnout na mřížce a zdobte podle fantazie čokoládovou, bílkovou či jinou polevou. Perníčky můžete slepovat švestkovými povidly nebo rybízovou zavařeninou. Nechte několik dní odležet.

Jak udělat bílkovou polevu na zdobení perníčků naleznete v našem článku ZDE: Jak udělat bílkovou polevu na zdobení perníčků | recept


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-upect-velikonocni-pernicky.html