Jak uvařit zadělávanou kapustu s uzeným masem | recept
Zadělávaná kapusta s uzeným masem | recept. Typické zimní jídlo našich babiček, to je náš další recept, který můžete podle tohoto postupu uvařit. Kdysi se více než dnes vařívalo podle sezónních surovin, takže zelí, kapusta, mrkev, brambory, tuřín (a spousta dalších druhů) bývaly na jídelníčku opravdu často. Dnes je trendem návrat k jednoduchým, časem osvědčeným pokrmům, a proto nabízíme k vyzkoušení tuto maďarskou úpravu kapusty.
Co je potřeba
- malá hlávka kapusty
- 8 středně velkých brambor
- 1 cibule
- lžička sladké mleté papriky
- 3 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžičky kmínu
- lžíce sádla
- volitelně špetka majoránky
- hladká mouka na zaprášení
Krok 1
Z kapusty odstraníme zavadlé nebo poškozené listy, košťál a nakrájíme ji na nudličky. Vsypeme ji do vařící osolené vody a necháme přejít varem. Pak kapustu scedíme a necháme ji okapat.
Krok 2
Kapustu vložíme do hrnce, podlijeme malým množstvím vody, přidáme prolisovaný česnek, pepř, kmín, majoránku a brambory nakrájené na kostičky. Vše dusíme pod pokličkou.
Krok 3
Na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, zasypeme moukou promíchanou s paprikou a usmažíme jíšku. Paprikovou jíšku nesmíme připálit, zhořkla by.
Krok 4
Jíšku vmícháme k poloměkkým bramborám s kapustou a dovaříme zeleninu doměkka. Hustotu pokrmu upravíme přidáním vody. Dosolíme a podáváme s uzeným masem.