Jak uvařit paellu s chorizem
Jak uvařit paellu s chorizem | recept. Tento recept nemá s paellou, tak jak ji znáte ze zahraničních dovolených, téměř nic společného. Lákal mě název, čekala jsem něco jiného, ale nakonec jsem musela uznat, že i přes zavádějící název je toto rychlé jídlo chutné. Pokud vám nevadí uzeniny, stojí dnešní recept za vyzkoušení.
Co je potřeba
- 300 g rýže
- 2 chorizo klobásy (nebo jiné pikantní klobásy)
- 1 velká cibule
- 1 l kuřecího vývaru
- 400 g krájených konzervovaných rajčat
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 150 g sýru balkánského typu
- koriandrová nať
Krok 1
V pánvi nebo hrnci se silným dnem rozpalte olej. Na něm osmahněte kostičky cibule a plátky klobásy. Asi po 3 minutách smažení přidejte prolisovaný česnek a nechte ho rozvonět.
Krok 2
Přidejte propláchnutou rýži a míchejte ji až začne být „sklovitá“. Vše zalijte 0,5 l vývaru a duste pod pokličkou. Občas promíchejte.
Krok 3
Jakmile se tekutina vsákne do rýže, přilijte zbylý vývar a přidejte konzervovaná rajčata.
Krok 4
Dovařte rýži tak, aby byla al dente neboli na skus. Podávejte posypané rozdrobeným balkánským sýrem a lístečky koriandru. Solit není třeba.