jaktak.cz

Jak uvařit paellu s chorizem

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 30 minut a více

Jak uvařit paellu s chorizem | recept. Tento recept nemá s paellou, tak jak ji znáte ze zahraničních dovolených, téměř nic společného. Lákal mě název, čekala jsem něco jiného, ale nakonec jsem musela uznat, že i přes zavádějící název je toto rychlé jídlo chutné. Pokud vám nevadí uzeniny, stojí dnešní recept za vyzkoušení.

Co je potřeba

  • 300 g rýže
  • 2 chorizo klobásy (nebo jiné pikantní klobásy)
  • 1 velká cibule
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 400 g krájených konzervovaných rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 150 g sýru balkánského typu
  • koriandrová nať

Krok 1

V pánvi nebo hrnci se silným dnem rozpalte olej. Na něm osmahněte kostičky cibule a plátky klobásy. Asi po 3 minutách smažení přidejte prolisovaný česnek a nechte ho rozvonět.

Krok 2

Přidejte propláchnutou rýži a míchejte ji až začne být „sklovitá“. Vše zalijte 0,5 l vývaru a duste pod pokličkou. Občas promíchejte.

Krok 3

Jakmile se tekutina vsákne do rýže, přilijte zbylý vývar a přidejte konzervovaná rajčata.

Krok 4

Dovařte rýži tak, aby byla al dente neboli na skus. Podávejte posypané rozdrobeným balkánským sýrem a lístečky koriandru. Solit není třeba.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-uvarit-paellu-s-chorizem.html