Jak připravit vepřové v chilli omáčce | recept
Vepřové v chilli omáčce | recept. Dnes si podle následujícího receptu můžete uvařit pokrm inspirovaný orientální kuchyní. Recept se hodí i tehdy, potřebujete-li zpracovat zbylou vařenou rýži z předešlého dne. V receptu jsou uvedeny bambusové výhonky. Jelikož jsem jídlo připravovala pro strávníka, který je odmítá, na fotografiích je kořen petržele.
Co je potřeba
- 400 g vepřové kýty
- 200 g mrkve
- 100 g bambusových výhonků (konzervovaných)
- 200 g cukety
- 1 velká cibule
- 300 g vařené rýže
- 1 vejce
- petrželová nať
- chilli podle chuti
- vývar nebo voda
- slunečnicový olej
- podle chuti sůl
- lžička cukru
Krok 1
Maso z vepřové kýty nakrájejte na tenké, přibližně stejně velké plátky. Stejně dobře bude jídlo chutnat i s masem z kuřecích nebo krůtích prsou. Do pánve s vyšším okrajem nebo woku nalijte trochu slunečnicového oleje a maso osmažte ze všech stran. Správně osmažené maso zbělá.
Krok 2
Maso v pánvi zalijte 100 ml vývaru nebo vody a přidejte mletou chilli papričku v takovém množství, jaké snesete. Paprička může být i čerstvá, drobně nakrájená. Oslaďte lžičkou cukru a společně povařte asi 3 minuty. K masu přidejte veškerou zeleninu nakrájenou na hranolky. Za občasného promíchání vařte dokud zelenina nebude téměř měkká.
Krok 3
K ještě pevné zelenině přidejte rýži a prohřejte ji. Je-li třeba, zalijte malým množstvím vývaru. Zelenina nesmí být rozvařená, musí zůstat al dente.
Krok 4
Na závěr směs na pánvi zalijte rozšlehaným vejcem a pomocí dvou lžic pokrm nadlehčujte, dokud vejce neztuhne. Podle chuti dosolte a ihned podávejte. Na talíři dozdobte čerstvou petrželovou natí.