Jak připravit kuře na citronech | recept
Kuře na citronech | recept. Jestliže si chcete připravit kuřecí maso s trochu netradičnější chutí, určitě vyzkoušejte následující recept na kuře na citronech. Přípravu zvládne i naprostý začátečník a výsledkem budete jistě mile překvapeni, obzvláště pokud máte v oblibě kombinaci masa a sladkokyselé ovocné chuti, které dosáhnete díky citronovo-medové marinádě. Pokrm je navíc velmi lehký, neboť se kuřecí maso peče v troubě.
Co je potřeba
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce másla
- 2 citrony v BIO kvalitě
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- čerstvé či sušené bylinky (hodí se zejména rozmarýn, bazalka či tymián)
Krok 1
Nejprve si připravíme následujícím způsobem marinádu: Šťávu z 1 citronu smícháme se sojovou omáčkou, medem, olivovým olejem, solí, pepřem a čerstvými či sušenými bylinkami.
Krok 2
Kuřecí prsa několikrát nařízneme a potřeme je ze všech stran připravenou marinádou. Maso necháme marinovat v lednici asi půl hodiny.
Krok 3
Následně kuřecí prsa rozložíme do pekáčku, na každý kousek položíme plátek másla a pekáček vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C.
Krok 4
Kuřecí prsa pečeme asi 10 minut, následně je obrátíme a poklademe na plátky pokrájeným citronem a snítkami čerstvých bylinek. Pekáč vrátíme do trouby a maso poté pečeme ještě zhruba 20 minut.
Krok 5
Kuře na citronech podáváme třeba se zeleninovým salátem a bylinkovou bagetou, případně s pečenými či jinak upravenými brambory.
- Do marinády je možné přidat také pokrájenou chilli papričku, zázvor, nastrouhanou kůru z BIO citronu či prolisovaný česnek.
- Zbylé kuře na citronech můžete využít pro přípravu zeleninového či těstovinového salátu.