Jak upéct snadný citronový cheesecake | recept
Snadný citronový cheesecake | recept. Cheesecake v dnešní době patří mezi nejoblíbenější druhy dezertů. Dá se připravit v pečené i nepečené variantě s korpusem tvořeným nejčastěji z mletých sušenek. Pokud však doma sušenky nemáte nebo Vám přijdou kupované sušenky nezdravé, vyzkoušejte následující recept na snadný citronový cheesecake s korpusem z jednoduše připraveného domácího těsta.
Co je potřeba
Co je potřeba na korpus:
- 120 g hladké špaldové mouky
- 40 g změklého másla
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 žloutek
- 2–3 lžíce vody
Na krém budeme potřebovat:
- šťávu z 1 citronu
- 500 g měkkého tvarohu ve vaničce
- 100 g třtinového cukru
- 1 BIO vanilkový cukr
- 2 lžíce škrobu
- 3 vejce
Krok 1
V míse rukama zpracujeme nejprve mouku s třtinovým cukrem a změklým máslem. Posléze přidáme i žloutek a 2–3 lžíce vody.
Krok 2
Vypracujeme hladké těsto, které vmačkáme do dortové formy a vytvoříme vyšší okraj. Těsto propícháme vidličkou a korpus pečeme zhruba 10 minut při teplotě 180 °C. Po upečení jej necháme zcela vychladnout.
Krok 3
Mezitím připravíme následujícím způsobem krém: Měkký tvaroh smícháme s třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a kukuřičným škrobem. Poté do směsi postupně zapracujeme vejce (jedno po druhém) a nakonec krém ochutíme citronovou šťávou.
Krok 4
Krém rozetřeme na vychladlý korpus a formu poté vrátíme zpět do trouby, v níž jsme předem stáhli teplotu na 160 °C. Cheesecake pečeme asi 1 hodinu.
Krok 5
Před podáváním necháme cheesecake vychladnout. Servírujeme jej dozdobený kouskem citronu a čerstvou mátou, případně i šlehačkou.
- Do krému můžete přidat také jemně nastrouhanou kůru z BIO citronu.
- Pokud chcete použít tvaroh v kostce, přidejte do náplně trochu mléka či smetany. Pro přípravu krému lze místo tvarohu použít i mascarpone či ricottu.