Jak upéct makrelu s lečem po maďarsku | recept
Makrela s lečem po maďarsku | recept. Makrela je dravá ryba s tučným masem, běžně dostupná v obchodech. Její velkou výhodou je to, že má poměrně velké kosti, které se dají snadno odstranit. Makrela má šťavnaté maso a dá se upravit nejrůznějšími způsoby. Takto se ryba připravuje v Maďarsku.
Co je potřeba
- 2 makrely
- 2 větší papriky
- 3 velká rajčata
- 1 cibule
- sůl
- mletý pepř
- lžíce mleté sladké papriky
- 100 ml sladké smetany
- 100 g másla
Krok 1
Makrely vykuchejte, odřízněte hlavu, ocas, ploutve a důkladně je omyjte. Pak je nakrájejte na porce. Vadí-li vám typický rybí pach, nechte je odležet v mléce. Po odležení je opláchněte a osušte.
Krok 2
Papriky, cibuli a rajčata nakrájejte na lečo. Na části tuku zpěňte cibuli, přidejte papriku, rajčata, sůl a mletý pepř. Krátce osmahněte. Zasypte mletou sladkou paprikou a promíchejte.
Krok 3
Na zeleninu položte porce makrely a pod pokličkou duste doměkka. Je-li potřeba, podlijte velmi malým množstvím vody. Rybu během dušení opatrně obracejte, kousky se nesmí rozpadnout.
Krok 4
Jakmile je ryba hotová (trvá to krátce) a zelenina měkká, zalijte vše smetanou. Krátce povařte, podle potřeby dochuťte a servírujte.