Jak upéct domácí bulky na hamburgery | recept
Domácí bulky na hamburgery | recept. Upéct si domácí bulky na hamburgery není nic složitého. Podle našeho receptu se musí podařit každému, i tomu, kdo s kynutým těstem nemá moc zkušeností. Bulky si můžete upéct do zásoby, vydrží vláčné dva dny a dobře se zmrazují.
Co je potřeba
- 425 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 20 g droždí
- 12 g krupicového cukru
- 8 g soli
- 25 g tekutého medu
- 38 g rostlinného oleje
- semínka na posyp
- vejce na potření
Krok 1
Ve vlažném mléce rozmíchejte cukr, rozdrobte do něj droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Pak přidejte sůl, mouku, med (raději méně než více) a odvážené množství rostlinného oleje. Vypracujte tužší těsto a nechte zakryté na teplém místě asi hodinu kynout.
Krok 2
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučenou desku a rozdělte na 7 kousků. Každý kousek bude vážit asi 110 g.
Krok 3
Z jednotlivých kousků vytvarujte bulky. Snažte se nepřidávat moc mouky, aby těsto zůstalo nadýchané. Bulky položte na plech vyložený papírem na pečení a nechte kynou po dobu, než se zahřeje trouba. Nastavte ji na 200 °C.
Krok 4
Jakmile je trouba nahřátá, potřete všechny bulky rozšlehaným vajíčkem a posypte sezamem nebo mákem. Pak vložte do trouby na střední rošt a pečte zhruba 20 minut. Doba je orientační, záleží na nastavení spotřebiče.