Jak připravit smaženou tresku v těstíčku s chilli omáčkou | recept
Smažená treska v těstíčku s chilli omáčkou | recept. Rybí kousky, připravené podle následujícího receptu, si určitě zamilujete. Ryba v lahodném těstíčku přelitá pálivou omáčkou je skvělá. Doporučuji rovnou smažit dvojnásobné množství tresky. U nás se po ní jen zaprášilo. Tímto způsobem můžete upravovat kteroukoli jinou rybu, nemusí to být jen treska.
Co je potřeba
- 450 g tresky nebo jiné bílé ryby
- sůl
- 60 g hladké mouky
- 1 vejce
- 4 lžíce mléka
- lžíce oleje
- olej na smažení
Omáčka:
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sojové omáčky
- špetka cukru
- trochu vinného octa
Krok 1
Rybu vykostěte a nakrájejte na malé kousky. Obalte ji v těstíčku ze všech stran a ihned vkládejte do rozpáleného oleje. Kousky dozlatova usmažte a nechte okapat přebytečný tuk, popř. ho odsajte papírovým ubrouskem.
Krok 2
Těstíčko na obalování připravíte následovně. Do misky nasypte mouku a ve středu utvořte důlek. Vejce rozklepněte a oddělte bílek od žloutku. Žloutek přidejte do důlku v mouce, osolte, odměřte dávku oleje a za postupného přidávání mléka vyšlehejte hladké těsto. Těsto nechte odpočinout asi 10 minut a pak v něm obalujte rybí maso.
Krok 3
Omáčku připravíte smícháním všech předepsaných ingrediencí a jedné lžíce oleje, zbylého ze smažení ryb. Vše dohromady za stálého míchání povařte 3 minuty. Omáčku dále dochuťte podle sebe, ale většinou to není nutné.