Jak upéct pikantní kuřecí křidýlka | recept
Pikantní kuřecí křidýlka | recept. Kuřecí maso a křidýlka obzvlášť se staly oblíbenou pochoutkou připravovanou venku na grilu. Kuřecí maso je chutnější, naloží-li se předem do marinády. Receptů na kuřecí křidýlka je spoustu, a tak můžete zkoušet stále něco nového. Nabízím k vyzkoušení kořeněnou omáčku, kterou si určitě zamilujete.
Co je potřeba
- 16 kuřecích křidýlek
Marináda:
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g rajčat
- 2 lžičky tymiánu
- lžička oregana
- špetka semínek fenyklu
- špetka mleté skořice
- 2 lžíce cukru
- podle chuti chilli
- 3 lžíce vinného octa
- lžíce dijonské hořčice
- sůl
- mletý pepř
- trochu oleje
Krok 1
Na oleji necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata, které je lepší předem oloupat. Čerstvá rajčata můžete nahradit rajčaty v plechovce.
Krok 2
Do pánve k zelenině přidejte všechny ostatní ingredience. Fenyklová semínka umelte v mlýnku na koření nebo je podrťte.
Krok 3
Směs přiveďte k varu a nechte asi čtvrt hodiny v nepřikryté nádobě vařit. Část tekutiny se odpaří a omáčka se zahustí. Odstavte, nechte vychladnout a rozmixujte. Pak do marinády vložte křidýlka a nechte nejméně 3 hodiny marinovat. Nejlepší chuť mají křídla marinovaná přes noc. V marinádě maso občas promíchejte.
Krok 4
Křídla pečte na grilu v alobalovém tácku. V troubě se pečou při teplotě 220 °C. Křidýlka jíme rukama, přikusujeme chléb.