Jak uvařit rajskou polévku – recept
Máte menší děti a nevíte, jakou polévku jim uvařit, aby jim chutnala a měly ji rády? Nevíte, z čeho uvařit, abyste nepotřebovali příliš mnoho surovin, a polévka nebyla drahá takřka jako hlavní jídlo? Jak se říká, polévka je grunt a když si ji dopřejeme, hlavního chodu nesníme tolik. Navíc žaludek zahřeje a nastartuje. Ta rajská je výtečná a chutná malým i velkým strávníkům. Přitom je jednoduchá a relativně levná.
Co je potřeba
- Rajský protlak nebo pasírovaná rajčata
- Cibulku
- Drobné těstoviny do polévky nebo rýži
- Vajíčko
- Olej
- Lžíce hladké mouky
- Majoránku
- Sůl a cukr k dochucení
Nejdříve si očistíme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Do hrnce dáme olej a až je horký, vsypeme nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, přidáme hladkou mouku a vytvoříme jíšku. Poté přidáme vodu a rajský protlak nebo 0,5 l balení pasírovaných rajčat. Přidáme lžičku majoránky, sůl, cukr, hrst rýže nebo těstovin do polévky a necháme vařit. Připravíme si do hrníčku vajíčko, které rozkvedláme.
Jakmile jsou těstoviny nebo rýže měkké, přidáme vajíčko a necháme provařit. Dochutíme dle potřeby cukrem a solí a můžeme podávat.
Do rajské polévky můžeme přidat i bujon, v takovém případě nedáváme tolik soli. Vajíčko můžeme vynechat, ale s ním je vydatnější. Síla chuti polévky se dá regulovat tím, že zvolíme menší nebo větší množství vody. Rajská polévka je jednoduchá a může mít vícero podob. Stačí si ji uvařit a postupně doladit tak, jak ji máte nejraději.