sádlo

Jak připravit bramborové „klobásy“ | recept

Bramborové „klobásy“ | recept. Dnešní recept sice není nejzdravější, ale jednou za čas si ho může dovolit (skoro) každý. Bramborové „klobásy“ mají s klobásou společný jen vzhled a název, jedná se o smažené těsto z brambor, plněné směsí uzeného masa...

Jak připravit maďarské pivní škvarky | recept

Maďarské pivní škvarky | recept. Tento recept na pivní škvarky pochází údajně z maďarské kuchyně. Kdysi dávno jsem ho od někoho dostala na vyzkoušení. Občas podle tohoto receptu pomazánku připravím. Většinou ji mažu na chléb nebo jí zdobím...

jak uvařit oukrop z bramborové kaše | recept

Oukrop z bramborové kaše | recept. Někdy se stane, že zbyde bramborová kaše. Ohřívat se sice dá, ale chuťově to už není ono. Dostal se ke mně zajímavý návod, jak bramborovou kaši zužitkovat. Je to geniálně jednoduché. Uvařte si výbornou česnečku!...

Jak připravit houbovou svačinku v troubě | recept

Houbová svačinka v troubě | recept. Toto nenáročné jídlo z hub si připravíte velice rychle po úspěšném návratu z houbolovu. Potřebujete k tomu jen několik surovin, které se v domácí spíži najdou i před výplatou. V postupu záměrně není uvedené...

Jak připravit králíka po italsku | recept

Králík po italsku | recept. Králík má jemné, bílé, dietní maso s minimem tuku. Je lehce stravitelný a proto se doporučuje na dietní pokrmy. Avšak ne každý je nadšeným konzumentem králičího masa. Vzpomeňme na slavnou scénu s králíkem z jednoho...

Jak připravit zapečený bramborový guláš | recept

Zapečený bramborový guláš | recept. V létě nikdo z nás nechce trávit čas v kuchyni při vaření. Proto vám nabízím dnešní recept na zapečený bramborový guláš, při jehož realizaci budete u sporáku jen krátkou dobu, zbytek za vás „uvaří“ trouba. Předpis...

Jak udělat domácí škvarkovou pomazánku | recept

Domácí škvarková pomazánka | recept. Při domácím škvaření sádla jako druhotný produkt získáme škvarky. Část se jich sní, ale často zbydou a nikdo je nechce. Poradíme vám, jak z nich udělat škvarkovou pomazánku. Pomazánka se zavařuje ve skleničkách a...

Jak uvařit česnečku s vejcem a sýrem | recept

Česneková polévka s vejcem a sýrem | recept. Česnečka – kdo z nás by tuto polévku neznal :) Vyprošťovací polévka po náročných víkendových akcích. Ale abychom tuto tradiční českou polévku nespojovali jen s kalnými rány (to si opravdu nezaslouží)...

Jak si udělat domácí paštiku | recept

Domácí paštika | recept. Paštiky patří mezi oblíbené pomazánky a studené předkrmy. Jsou také vhodným doplňkem obložených studených mís. Připravují se ze směsi různých druhů mas, jater a koření. Podle fantazie lze přidat koňak, brusinky, krájené...

Jak připravit houby jako škvarky v sádle | recept

Houby jako škvarky v sádle | recept. Houbaření je náš národní sport, snad žádný jiný národ tak masově nehoubaří, jako právě Češi. V období růstu hub nás informují televizní stanice v hlavních zprávách o situaci v lesích, ukazují plné košíky a stejné...

Stránky