celer

Jak usmažit sekaný vepřový řízek s celerem | recept

Sekaný vepřový řízek s celerem | recept. Mleté maso, ochucené celerem a upravené jako řízek je šťavnaté, křehké a chutná jak teplé, tak studené. Po odležení vymizí typická chuť celeru a zbyde jen příjemně kořeněná chuť. Sekaný řízek s bramborem nebo...

Jak na zapečené celerové mističky se sýrem | recept

Zapečené celerové mističky se sýrem | recept. Zapečený celer je skvělou alternativou ke klasickým zapečeným paprikám. Pečení celeru zjemní chuť a zároveň si udrží poměrně dobře pevnou konzistenci. Podle následujícího receptu si přichystáte zdravé,...

Jak připravit celerové placičky se sýrem | recept

Celerové placičky se sýrem | recept. Celer je kořenová zelenina, kterou máme k dispozici po celý rok. V kuchyni se z celeru připravují saláty, přidává se do marinád, polévek a výborný je smažený. Má výraznou kořeněnou chuť a díky ní se pokrmy z něj...

Jak uvařit hovězí maso po makedonsku | recept

Hovězí maso po makedonsku | recept. Hovězí maso připravené po makedonsku je minutka, záleží tedy na tom, abyste koupili kvalitní maso. Stejně tak se nevyplácí šetřit na přidávaném víně, je ho potřeba jen malé množství, zbytek budete dopíjet, takže...

Jak přichystat teplý salát z kořenové zeleniny | recept

Teplý salát z kořenové zeleniny | recept. Máte rádi zeleninu na všechny způsoby? Ale také se vám v zimě nechce jíst studenou čerstvou zeleninu? Podle některých názorů je v chladnějších částech roku, kdy je většina zeleninového sortimentu z dovozu,...

Jak připravit hovězí maso na červeném víně | recept

Hovězí maso na červeném víně | recept. Hovězí maso, připravované jako minutka, vyžaduje kvalitní druh masa. Hodí se maso z mladého kusu, nejlepší je svíčková nebo roštěnky (vzhledem k ceně připravuji podle tohoto receptu maso z hovězí kýty)....

Jak usmažit celerové kroketky | recept

Celerové kroketky | recept. Celer je zelenina, kterou znali již staří Egypťané. U nás se rozšířil v průběhu 17.-18. století. Celer obsahuje celou řadu vitaminů a má vysoký obsah vápníku. V kuchyni se upotřebí celá rostlina, bulva i nať. Nať obsahuje...

Jak uvařit bramborovou polévku | recept

Bramborová polévka | recept. Jednou z nejznámějších polévek české kuchyně je bramboračka. Bramboračka se vaří podle různých receptů, v každém kraji se vaří trochu jiná. Na Plzeňsku se vaří bramborová polévka podle následujícího receptu. I ten se...

Jak zdravý je řapíkatý celer

Většině z nás se u názvu celer vybaví nejspíše klasický celer, bílá bulva, která je nedílnou součástí jídelníčku většiny rodin. Dnes se ale zaměřím na tzv. řapíkatý celer. Je to velice zdravá zelenina. Je cenný například pro obsah flavonoidu, který...

Jak připravit kuřecí řízky na divoko | recept

Kuřecí řízky na divoko | recept. Kuřecí maso se těší všeobecné oblibě, ale přece jen je spousta těch, kteří ho moc nemusejí pro jeho fádní chuť. Klasickým příkladem je srovnání pěkně propečeného vepřového řízečku a stejného jídla z kuřecích prsou....

Stránky