vepřové maso

Jak udělat bramborové placičky s masovou směsí | recept

Bramborové placičky s masovou směsí | recept. Následující recept by se dal nazvat 2 v 1, je to spojení zdánlivě nesourodých jídel. Bramborové placičky spolu s masovou směsí však chutnají překvapivě dobře. Vyzkoušejte bramborové placičky sami podle...

Jak zapéct kotlety v hlávkovém zelí | recept

Zapečené kotlety v hlávkovém zelí | recept. Zelí se dá připravit na mnoho způsobů. Je oblíbenou přílohou, v kombinaci s jinými druhy zeleniny slouží k přípravě salátů a je součástí řady krajových specialit. Zelí je na trhu dostatek celý rok, a proto...

Jak uvařit vepřové nudličky na rajčatech | recept

Vepřové nudličky na rajčatech | recept. Tipu na jednoduchá jídla není nikdy dost. Nestíháte a přesto chcete rodinu zasytit teplou večeří nebo se vám nechce o víkendu trávit dlouhé hodiny u plotny? Vyzkoušejte následující recept na vepřové nudličky s...

Jak připravit skládané řízky | recept

Skládané řízky | recept. Řízky – jednoduché jídlo, které zvládne připravit úplně každý. I tak zdánlivě obyčejný pokrm můžete ozvláštnit různými úpravami. Stačí zapojit fantazii a můžete mít řízky pokaždé jinak. A není-li vaření zrovna vaší silnou...

Jak uvařit cikánský guláš | recept

Cikánský guláš | recept. Následující recept mám zapsaný ve stařičkém zděděném sešitku jako cikánský guláš. Název ponechávám, i když je diskutabilní. Správný guláš se vaří zásadně z hovězího masa, zde se doporučuje vepřové. No a cikánský? Snad to...

Jak připravit hořčicový vepřový bůček | recept

Hořčicový vepřový bůček | recept. Vepřové maso a vepřový bůček obzvlášť, nepatří mezi masa, která bychom měli konzumovat často. Obsahuje příliš velké množství tuku. Ale jednou za čas v malém množství určitě neuškodí. Studené kořeněné maso z...

Jak na vepřový katův šleh s dvojími paprikami | recept

Vepřový katův šleh | recept. Katův šleh je oblíbené hospodské jídlo, které se však bohužel netěší dobré pověsti. Pokud si ho ale připravíte v pohodlí domova, nemusíte se bát nepříliš čerstvých ingrediencí a ještě si dobře pochutnáte. Katův šleh...

Jak uvařit sekulský (segedinský) guláš | recept

Sekulský (segedinský) guláš | recept. Segedinský guláš, tak jak ho znáte z jídelních lístků českých restaurací, byste v Maďarsku hledali marně. Tento pokrm je hlavním národním jídlem v Transylvánii (území zahrnující část Rumunska až po Sedmihradsko...

Jak na grilovanou vepřovou hlavu | recept

Období grilování ještě nekončí, využijte teplých zářijových dnů, pozvěte svou rodinu či přátele a připravte si vynikající pochoutku – grilovanou vepřovou hlavu. Vepřová hlava má měkké maso a při správném grilování a správném nátěru krásně křupavou...

Jak uvařit mrkev s hráškem a vepřovým masem | recept

Mrkev s hráškem a vepřovým masem | recept. Dušenou mrkev s masem jistě každý dříve narozený zná ze školních jídelen, kdy nám byla servírována v podobě nevábné rozvařené hmoty. Jestliže jste na tuto úpravu mrkve (dušení) přesto nezanevřeli,...

Stránky