nádivka

Jak upéct zmrzlé koláče | recept

Zmrzlé koláče | recept. Koláčkům pečeným podle dnešního receptu se u nás říká „zmrzlé“. Je to proto, že k zadělání těsta se používají studené suroviny a samotné těsto se nechává přes noc odpočívat v chladničce. Při pátrání po původu receptu jsem...

Jak upéct kuře na divoko s nádivkou | recept

Kuře na divoko s nádivkou | recept. Kuřecí maso je v kuchyni nejvíce variabilní ze všech mas. Chuťově je nepříliš výrazné a proto se výborně kombinuje se zeleninou, ovocem a různými druhy koření. Následující recept na kuře s nádivkou je sice mírně...

Jak upéct roládu z krůtího stehna | recept

Roláda z krůtího stehna | recept. Krůta má několik druhů masa, světlé i tmavé, libové i tučné. Každý druh masa má jinou nutriční hodnotu – bílé maso je méně kalorické a obsahuje méně tuku. Krůta má zhruba 70 % bílého masa. Ale i tmavé krůtí maso má...

Jak upéct špenátové kostky s náplní i pro diabetiky | recept

Špenátové kostky s náplní i pro diabetiky | recept. Dnešním receptem uděláme radost především diabetikům nebo lidem, kteří odmítají ve stravě cukr. Těsto je slané s přídavkem špenátu. Špenátové těsto se dobře stáčí i zastudena, může se z něj snadno...

Jak upéct plněný bůček | recept na masovou roládu

Jak upéct plněný bůček | recept na masovou roládu. Masová roláda je vydatné a syté jídlo. Má tu výhodu, že když jí uděláte hodně, máte ji na oběd a druhý den na svačinu nebo studenou večeři. Ušetříte si tedy čas strávený v kuchyni při vaření. Roláda...

Jak udělat tlačenku s hlívou ústřičnou | recept

Tlačenka s hlívou ústřičnou | recept. Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, kterou v přírodě najdete na mrtvém (nebo umírajícím) dřevě převážně listnáčů. Hlív je více druhů, nejčastěji se najde hlíva plicní a ústřičná. Tyto dva druhy se střídají v...

Jak upéct velikonoční hlavičku | recept

Velikonoční hlavička | recept. Na Bílou sobotu se obvykle připravuje tradiční velikonoční obřadní pokrm,který má různé krajové názvy. Někde se mu říká velikonoční hlavička, jinde nádivka nebo sekanina. Dříve se pekla na celé velikonoční svátky,...

Jak v přírodě vybírat bylinky do velikonoční nádivky

Bylinky do velikonoční nádivky. Velikonoce jsou svátky, při nichž rádi podléháme starým zvykům. V českých podmínkách je tradičním velikonočním jídlem nádivka s jarními bylinkami. Nedávají se jen pro chuť a veselou barvu, ale pro ozdravné účinky. Je...

Jak připravit krůtí pečínku s nádivkou a pečenou zeleninou | recept

Krůtí maso je v české kuchyni tradičně vcelku podceňováno. A tak v našem jídelníčku hraje pouze okrajovou roli, přestože mnozí odborníci na výživu tvrdí, že maso krůty je mnohem zdravější než široce oblíbené kuřecí. V tomto receptu na krůtí pečínku...

Jak udělat nádivku do kuřete | recept

Nádivka do kuřete? Pečené kuře s nádivkou, brambory a kompot , to je menu doslova vonící domácí pohodou. A pro některé i vzpomínka na dobu, kdy – jak se nám zdálo – maminky neměly jinou starost, než aby všem u nedělního oběda chutnalo. V současné...

Stránky