Jak uvařit krémovou polévku z rybího filé | recept
Krémová polévka z rybího filé | recept. Rybí polévka nemusí být v jídelníčku jen tradičně o Vánocích. Můžete ji mít kdykoli, když na ni dostanete chuť. Nemám ráda českou klasiku z kapra, vařím rodině polévku z rybího filé, nejčastěji tresky. Polévka je hustá, sytá a jemná. Při podávání s pečivem poslouží i jako samostatný pokrm.
Co je potřeba
- 200 g rybího filé
- 1 mrkev
- 1 kořen petržele
- kousek celeru
- 1 středně velká cibule
- 250 ml mléka
- 1 l zeleninového vývaru
- 80 g másla
- sůl
- lžíce hladké mouky
- petrželová nať
Krok 1
Rybí filé rozdělte na kousky, osolte a poduste na polovině másla. Filé předem nerozmrazujte, upotřebíte i vodu, která se z něj uvolní.
Krok 2
Na druhé polovině másla osmahněte zeleninu pokrájenou na nudličky. Pro dobrou chuť polévky nevynechávejte celer, alespoň malý kousek do polévky patří.
Krok 3
V hrnci, ve kterém budete vařit polévku, nasucho mírně opražte mouku. Jakmile začne mouka intenzivně vonět a lehce se zabarvovat, přilijte, za stálého šlehání metličkou, vývar. Vařte 20 minut za občasného prošlehání.
Krok 4
Filé propasírujte přes síto, abyste odstranili případné kosti. Prolisované rybí maso, mléko i osmahnutou zeleninu přidejte do polévky a krátce vše společně provařte.
Krok 5
Hotovou polévku podle chuti dosolíme a přidáme jemně krájenou plocholistou nebo kadeřavou petržel.