Jak připravit tuňáka (lososa) s cibulí a žampiony | recept
Steak z tuňáka (lososa) s cibulí a žampiony | recept. Steaky z ryb se hodí na přípravu minutkových jídel. Losos i tuňák mají natolik delikátní maso, že je škoda potlačit jeho chuť nějakou složitou přípravou a přehršlí inrediencí. Následující úprava je velmi rychlá a jednoduchá a přitom si pochutnáte. Přesvědčte se sami.
Co je potřeba
- 5 ks steaků z lososa, tuňáka nebo jiné mořské ryby
- 1 větší cibule
- hrst hladkolisté petržele
- 300 g žampionů
- přepuštěné máslo (olej)
- sůl
- mletý bílý pepř
Krok 1
Rybí steaky zakapeme citronovou šťávou, osolíme a okořeníme mletým bílým pepřem.
Krok 2
Na pánvi rozpustíme přepuštěné máslo a v horkém tuku steaky prudce z obou stran opečeme (max. 2 min. z každé strany). Opečené vyjmeme a prozatím odložíme stranou. Talíř přikryjeme poklicí. Místo přepuštěného másla se staeky mohou opékat na oleji. Připravované na másle mají jemnější chuť. Přepuštěné máslo lze nahradit máslem čerstvým. Výsledek bude podobný, avšak ghí má výhodu, nepřepaluje se ani při vyšších teplotách.
Krok 3
V té samé pánvi na zbytku másla orestujeme proužky cibule. Přidáme plátky žampionů a několik minut dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina z hub. Nakonec vmícháme drobně pokrájenou listovou petržel. Směs rozdělíme na talíře, položíme na ni rybí steak a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoli úpravě.