Jak připravit rychlou pomazánku z krůtího masa | recept
Rychlá pomazánka z krůtího masa | recept. Domácí pomazánky existují v mnoha variantách a jsou zaručeně zdravější než většina kupovaných. Rychlá pomazánka z krůtího masa Vás potěší velmi snadnou a bleskovou přípravou a také svou variabilitou. Pro přípravu pomazánky z krůtího masa totiž můžete použít širokou škálu ingrediencí.
Co je potřeba
- 200 g vařeného krůtího masa
- 1 malá cibule
- 3 kyselé okurky (dá se použít i cuketa naložená na sladko-kyselo)
- 1/2 kelímku bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy či tatarské omáčky
- 1 – 2 lžičky plnotučné nebo dijonské hořčice
- sůl, pepř, čerstvé bylinky (např. bazalka, petrželka, saturejka či pažitka)
Krok 1
Vařené krůtí maso nakrájíme na velmi drobné kousky (případně jej rozmixujeme). Cibuli a okurky taktéž nakrájíme najemno.
Krok 2
Vše vložíme do mísy, přidáme bílý jogurt, majonézu, hořčici, nasekané čerstvé bylinky a směs podle chuti osolíme a opepříme.
Krok 3
Pomazánku důkladně promícháme a můžeme ji podávat. Lepší chuti však dosáhnete, pokud ji necháte odležet v lednici. Postačí 2 hodiny.
Krok 4
Krůtí pomazánku podáváme s čerstvým pečivem. Při slavnostnějších příležitostech ji můžete namazat na rozpečenou bylinkovou bagetu. Pomazánka se hodí jako předkrm i jako oběd do práce či rychlá večeře.
- Pro přípravu pomazánky můžete využít i kuřecí maso. Skvěle se hodí také maso, které Vám zbylo po vaření vývaru.
- Do pomazánky lze přidat i čerstvou či vařenou zeleninu pokrájenou na malé kousky. Použijte třeba čerstvou papriku, salátovou okurku, ředkvičky, řapíkatý celer, vařenou mrkev apod.
- Cibuli je možné nahradit jarní cibulkou, která je skvělá i k podávání. Místo okurek pak zkuste přidat černé olivy.
- Pokud upřednostňujete lehčí pokrmy, majonézu lze vynechat. Jogurt místo toho doplňte třeba žervé.