jaktak.cz

Jak na lehkou tvarohovo-zeleninovou pomazánku s vejci a sýrem | recept

Složitost: Lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Jak na lehkou tvarohovo-zeleninovou pomazánku s vejci a sýrem | recept. Krásné teplé počasí plné sluníčka si zaslouží šťavnatou, svěží zeleninovou pomazánku. Ta díky tvarohu, vejcím a sýru obsahuje dostatek kvalitních bílkovin. Pomazánka je nejlepší na opečeném celozrnném toustu nebo na plátku žitného chleba. Pomazánku vylepšíte, když ji lehce posypete semínky. Lehkou tvarohovo-zeleninovou pomazánku s vejci a sýrem rozhodně vyzkoušejte, pochutnáte si.

Co je potřeba

  • 250 g odtučněný tvaroh
  • 3 ks vejce
  • 100 g eidam 30%
  • 1 kulatá bílá ředkev (nebo asi 5 větších ředkviček – pomazánka bude barevnější)
  • 1/5 žluté papriky
  • 1/5 červené papriky
  • sůl, pepř
  • jarní cibulka nebo pažitka

Krok 1

Vejce uvaříme na tvrdo. Smícháme tvaroh, najemno nastrouhaný sýr a nastrouhané vejce. Přidáme sůl a pepř.

Krok 2

Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme. Papriky nakrájíme na velmi malé kostičky. Jarní cibulku nebo pažitku nasekáme nadrobno.

Krok 3

Do tvarohového základu poté zamícháme zeleninu, která pomazánku lehce zředí. Před podáváním ji proto vychlaďte. Na závěr ji nezapomeňte posypat libovolnými semínky.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-na-lehkou-tvarohovo-zeleninovou-pomazanku-s-vejci-syrem-recept.html