Jak na lehkou tvarohovo-zeleninovou pomazánku s vejci a sýrem | recept
Jak na lehkou tvarohovo-zeleninovou pomazánku s vejci a sýrem | recept. Krásné teplé počasí plné sluníčka si zaslouží šťavnatou, svěží zeleninovou pomazánku. Ta díky tvarohu, vejcím a sýru obsahuje dostatek kvalitních bílkovin. Pomazánka je nejlepší na opečeném celozrnném toustu nebo na plátku žitného chleba. Pomazánku vylepšíte, když ji lehce posypete semínky. Lehkou tvarohovo-zeleninovou pomazánku s vejci a sýrem rozhodně vyzkoušejte, pochutnáte si.
Co je potřeba
- 250 g odtučněný tvaroh
- 3 ks vejce
- 100 g eidam 30%
- 1 kulatá bílá ředkev (nebo asi 5 větších ředkviček – pomazánka bude barevnější)
- 1/5 žluté papriky
- 1/5 červené papriky
- sůl, pepř
- jarní cibulka nebo pažitka
Krok 1
Vejce uvaříme na tvrdo. Smícháme tvaroh, najemno nastrouhaný sýr a nastrouhané vejce. Přidáme sůl a pepř.
Krok 2
Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme. Papriky nakrájíme na velmi malé kostičky. Jarní cibulku nebo pažitku nasekáme nadrobno.
Krok 3
Do tvarohového základu poté zamícháme zeleninu, která pomazánku lehce zředí. Před podáváním ji proto vychlaďte. Na závěr ji nezapomeňte posypat libovolnými semínky.