Jak upéct zdravější kokosové kostky | recept ze špaldové mouky
Zdravější kokosové kostky | recept. Pokud hledáte tip na jednoduchý a chutný moučník, potom si určitě zkuste upéct kokosové kostky, ve kterých se skvěle snoubí chuť kakaa a kokosu. Na následujících řádcích naleznete recept na zdravější kokosové kostky. Připravit je jistě zvládne i začátečník a hodí se mimo jiné i na vánoční či jiný slavnostní stůl.
Co je potřeba
Co je potřeba na těsto (na 1 menší plech):
- 1 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce kokosového oleje
- 200 ml kravského či rostlinného mléka
- 300 g polohrubé špaldové mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- máslo a hrubá špaldová mouka na vymazání a vysypání plechu
Na obalení budeme potřebovat:
- 150 g třtinového moučkového cukru
- 5 lžic kakaa
- 1 vejce
- 6 lžic kravského či rostlinného mléka
- 4 lžíce kokosového oleje
- 250 g strouhaného kokosu
Krok 1
Vejce ušleháme s třtinovým cukrem a medem do pěny, poté přilijeme i rozehřátý kokosový olej a mléko. Nakonec důkladně vmícháme špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 2
Vypracujeme hladké těsto, které rovnoměrně rozetřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný špaldovou moukou. Korpus pečeme asi 20 minut při 180 °C. Necháme jej vychladnout a následně nakrájíme na kostky.
Krok 3
Mezitím připravíme následujícím způsobem polevu: Všechny uvedené suroviny kromě kokosu umístíme do žáruvzdorné mísy a ušleháme je nad párou do hladka.
Krok 4
Připravené kostky namáčíme do polevy a následně je obalujeme ve strouhaném kokosu. Před podáváním necháme kokosové kostky ztuhnout v lednici, kde je následně i skladujeme.
- Kakao v polevě lze nahradit karobem. Pro dospělé můžete přidat i trochu rumu.
- Místo vymazávání a vysypávání plechu použijte klidně pečicí papír.
- Kostky je možné podélně rozříznout a vnitřek potřít třeba pikantním džemem. Těsto zkuste ozvláštnit mletými ořechy.