Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit domácí „vaječňák“ bez vajec | recept

Jak připravit domácí „vaječňák“ bez vajec | recept

Domácí „vaječňák“ bez vajec | recept. Kdo dostal nápad smíchat alkohol, mléko a vejce jako první, není vůbec jisté. O vzniku vaječného likéru koluje mnoho legend. Jedna z nich uvádí, že nápoj původně vůbec vejce neobsahoval. Jeho původ je v Karibiku, kde holandští plantážníci připravovali alkoholický nápoj z fermentovaného avokáda. Doma v Holandsku se nedařilo avokáda pěstovat, a proto hledali náhradu. Vaječný žloutek jim chutí a barvou avokádo připomínal, a tak prý vznikl vaječný likér. Vaječný likér se připravuje v mnoha zemích pod různými názvy. Liší se hustotou, přičemž nejhustější mají právě v Holandsku, a druhem přidaného alkoholu. V článku najdete několik tipů, jak si doma vyrobit „vaječňák“ bez vajec.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.