Jak na teplý bramborový salát s dýní a s pečenými rajčaty | recept
Jak na teplý bramborový salát s dýní a s pečenými rajčaty | recept. Bramborový salát sice neodmyslitelně patří k řízkům a slavnostním chvílím a určitě má každý svůj rodinný osvědčený recept. Ale proč si ho pro jednou neozvláštnit sezónními surovinami. Vyzkoušejte bramborový salát s dýní a pečenými rajčaty. Obstojí i coby samostatné jídlo nebo neotřelá příloha k masům. Oproti klasickému bramborovému salátu je tento ještě ozvláštněn tím, že brambory i ostatní suroviny jsou upečené. Kvůli tomu salát získá úplně jiný chuťový rozměr. Díky bylinkám pak pokrm provoní celý byt.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
4 menší brambory (asi 1/2 kg)
1 dýni (asi 1/2 kg)
1 cibuli
1 stroužek česneku
4 větší rajčata
cca 1 lžíci slunečnicového oleje
1 lžičku koření na americké brambory
1 lžíci olivového oleje na zálivku
sůl, pepř, čerstvý tymián a bazalka na dochucení (lze použít i sušený)
1 lžíci vinného octa
Krok 1
Krok 2
Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, poklademe jimi zapékací mísu a posypeme tymiánem. Dále si oloupeme cibuli a česnek, oboje nasekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme zbytek slunečnicového oleje, opečeme na něm cibuli a česnek. Jakmile se rozvoní, stáhneme z plamene a necháme dojít.
Krok 3
Krok 4
Hotové brambory s dýní rozdělíme na talíře, poklademe rajčaty a zakápneme zálivkou. Podáváme jako samostatné lehké jídlo nebo zajímavou přílohu.