Jak připravit špagety se zeleninou z jednoho hrnce | recept
Špagety se zeleninou z jednoho hrnce | recept. Jestliže hledáte inspiraci pro rychlou, zdravou a velmi chutnou večeři, určitě vás potěšíme. Níže vám popíšeme postup, jak připravit špagety se zeleninou z jednoho hrnce. Nejenže budete mít tento pokrm během chvíle hotový, ale také ušetříte další čas, který byste strávili uklízením či mytím nádobí. Špagety se zeleninou z jednoho hrnce jsou skvělým bezmasým pokrmem, který zasytí mnoho hladových krků.
Co je potřeba
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 balení semolinových špaget (asi 400 g)
- 1 středně velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g pokrájených růžiček brokolice
- 100 g zelené papriky
- 3 velká rajčata
- 200 ml pasírovaných rajčat
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
- hrst listového špenátu či mangoldu
- 1 lžička soli, pepř, chilli paprička či koření, čerstvé bylinky (vhodná je třeba bazalka, tymián, oregano či rozmarýn)
- 1 litr vody či zeleninového vývaru
Krok 1
V dostatečně velkém hrnci rozehřejeme rostlinný olej a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Následně do hrnce přidáme na kousky nakrájená rajčata, brokolici a papriku. Zeleninu osolíme, opepříme a zalijeme pasírovanými rajčaty a vodou či vývarem.
Krok 2
Posléze do hrnce vložíme špagety a vše přivedeme k varu. Poté plamen stáhneme a těstoviny vaříme nezakryté na mírném ohni za velmi častého míchání asi 8 – 10 minut.
Krok 3
Nakonec do hrnce nasypeme lístky špenátu či mangoldu a krátce je povaříme. Směs dochutíme pokrájenou chilli papričkou a nasekanými čerstvými bylinkami.
Krok 4
Špagety se zeleninou podáváme posypané strouhaným sýrem, čerstvými bylinkami a případně i dýňovými či slunečnicovými semínky.
- Zeleninu v receptu můžete libovolně obměňovat. Zkuste přidat třeba cuketu, mrkev, lilek, dýni, rukolu, chřest, kapustu, ale klidně také žampiony či jiné houby.
- Část vývaru je možné nahradit bílým vínem.