Jak připravit dýni s kuřecím masem a žampiony | recept
Dýně s kuřecím masem a žampiony | recept. Dýně bývá ozdobou zahrádek, ale v kuchyni často nevíme, co s ní. Jistě, dýňová polévka je výborná, ale nelze ji vařit každý den. Proto vítám každý recept, který najdu nebo je mi doporučen. O jeden se s vámi rozdělím. Čtěte dále.
Co je potřeba
- 300 g kuřecího masa (cca 2 stehna)
- malá dýně
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 g žampionů
- 2 rajčata (hrst cherry rajčat)
- pepř
- sůl
- olej
- 150–200 ml drůbežího vývaru
- polovina kelímku smetany
Krok 1
Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Dýni rozpůlíme, vydlabeme vnitřek se semeny a nakrájíme na kousky přibližně stejně velké jako maso. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé houby lze nahradit konzervovanými v přírodním nálevu. Cibuli rozsekáme na kostičky a česnek rozdrtíme.
Krok 2
Na oleji osmahneme cibuli s česnekem. Pak vložíme kuřecí maso a opečeme ho ze všech stran.
Krok 3
K opečenému masu přidáme žampiony, promícháme a zalijeme drůbežím vývarem. Osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa.
Krok 4
K měkkému masu do pánve vsypeme nakrájenou dýni a rajčata. Několik minut vaříme, dokud dýně nezměkne. Dýně se uvaří celkem rychle, je nutné ji hlídat, aby se nerozpadla.
Krok 5
Nakonec vmícháme smetanu, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Jí se jen tak bez přílohy, popřípadě s pečivem.