jaktak.cz

Jak připravit dýni s kuřecím masem a žampiony | recept

Dýně s kuřecím masem a žampiony | recept. Dýně bývá ozdobou zahrádek, ale v kuchyni často nevíme, co s ní. Jistě, dýňová polévka je výborná, ale nelze ji vařit každý den. Proto vítám každý recept, který najdu nebo je mi doporučen. O jeden se s vámi rozdělím. Čtěte dále.

Co je potřeba

  • 300 g kuřecího masa (cca 2 stehna)
  • malá dýně
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 200 g žampionů
  • 2 rajčata (hrst cherry rajčat)
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • 150–200 ml drůbežího vývaru
  • polovina kelímku smetany

Krok 1

Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Dýni rozpůlíme, vydlabeme vnitřek se semeny a nakrájíme na kousky přibližně stejně velké jako maso. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Čerstvé houby lze nahradit konzervovanými v přírodním nálevu. Cibuli rozsekáme na kostičky a česnek rozdrtíme. 

Krok 2

Na oleji osmahneme cibuli s česnekem. Pak vložíme kuřecí maso a opečeme ho ze všech stran.

Krok 3

K opečenému masu přidáme žampiony, promícháme a zalijeme drůbežím vývarem. Osolíme a okořeníme mletým černým pepřem. Přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa.

Krok 4

K měkkému masu do pánve vsypeme nakrájenou dýni a rajčata. Několik minut vaříme, dokud dýně nezměkne. Dýně se uvaří celkem rychle, je nutné ji hlídat, aby se nerozpadla. 

Krok 5

Nakonec vmícháme smetanu, krátce prohřejeme a můžeme podávat. Jí se jen tak bez přílohy, popřípadě s pečivem.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-dyni-s-kurecim-masem-zampiony-recept.html