Přejít k hlavnímu obsahu

Jak připravit zdravou savojskou polévku | recept

Jak připravit zdravou savojskou polévku | recept

Zdravá savojská polévka | recept. Savojská polévka je součástí tradiční francouzské alpské kuchyně, ve které se používají zejména brambory a další druhy zeleniny i ovoce pěstované v místních zahradách, vinicích a sadech, mléko dojnic pasoucích se na zdejších svazích a sýry z něj vyráběné. Existuje řada receptů na savojskou polévku, každá rodina asi používá jinou kombinaci zeleniny. Někteří přidávají ředkev a hlávkové zelí, jiní pórek či pastiňák, ale základ většinou tvoří mrkev a brambory. Dalším společným znakem je mléko na zjemnění polévky. Savojská polévka se většinou podává s opečeným plátkem pečiva či krutóny a strouhaným sýrem.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak uvařit kapustovou polévku | recept
Jak uvařit kapustovou polévku | recept
Jak uvařit kapustovou polévku | recept. Recept na klasickou kapustovou polévku a další „vychytávky“. Kapustová polévka je po uvaření chutná, ale ještě…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.