Jak namíchat salát z rybích zavináčů | recept
Jak namíchat salát z rybích zavináčů | recept. Máte rádi rybí zavináče? Pokud ano, pak vás následující recept jistě potěší. Nabízíme vám k vyzkoušení salát z rybích zavináčů. Salát je pikantní, lehce pálivý a návykový. Se salátem koupeným v obchodě se nedá srovnat, je mnohem lepší.
Co je potřeba
- 2 ks zavináčů
- 1 cibule
- 300 g vařených brambor
- 200 g sterilovaného hrášku
- feferonka podle chuti
- kopr
- sůl
- pepř
- 50 g majolky
- 50 g bílého jogurtu
Krok 1
Zavináče rozbalte, z rybího plátku stáhněte kůži a maso nakrájejte na úhledné kousky. Zeleninu ze závitku také nakrájejte na menší kousky. Někdy v náplni zavináče chybí mrkev, doporučuji ji přidat. Hotový salát bude barevnější a hezčí na pohled.
Krok 2
Z den předem uvařených brambor odstraňte slupku a protlačte je kráječem. Hrášek z konzervy sceďte, cibuli nakrájejte nadrobno. Všechny přísady přidávejte do misky, ve které salát promícháte.
Krok 3
Čerstvý omytý kopr nasekejte na kousky, přidejte feferonku podle chuti a podle toho, jak ostrý salát chcete mít. Vše společně promíchejte.
Krok 4
V jiné misce promíchejte majolku s bílým jogurtem. Nemusíte dodržet uvedený poměr, klidně si ho upravte ve prospěch jogurtu nebo majolky. Záleží na vašem uvážení. Nakonec osolte a dochuťte pepřem. Podávejte vychlazené. Dobrou chuť!