Jak udělat švédskou rybí pomazánku z uzené makrely | recept
Švédská rybí pomazánka z uzené makrely | recept. Máte rádi pomazánky z ryb? A také „točíte“ pořád ty samé recepty? Dostala jsem k ochutnání vzorek pomazánky z uzené makrely, údajně švédský recept. Zachutnala nám, a proto návod předávám dál. Myslím, že i vy si pochutnáte.
Co je potřeba
- 300 g masa z uzené makrely
- 125 ml smetany
- 2 vejce
- 1 cibuli
- 1 lžíce kaparů
- lžička sardelové pasty
- pepř
- sůl
- citronová šťáva
Krok 1
Nejprve si připravte rybí maso. Uzenou makrelu rozevřete, odstraňte páteř a maso natrhejte na menší kousky. Kosti vyberte. V létě jsou uzené ryby rizikovou potravinou, proto pečlivě vybírejte, abyste koupili rybu opravdu čerstvou.
Krok 2
Otrhané rybí maso zalijte smetanou, stačí 12%, makrela obsahuje tuku dost. Vidličkou kousky rozmělněte, přidejte sardelovou pastu a vymíchejte hladký krém.
Krok 3
Přidejte nastrouhané, natvrdo vařené vejce a cibuli pokrájenou na drobné kousky. Osolte, opepřete a směs promíchejte.
Krok 4
Nakonec vmíchejte kapary a podle chuti citronovou šťávu. Tento krok je možné vynechat a do pomazánky přidat lžíci rajčatového protlaku. Pomazánku mažeme na pečivo.