jaktak.cz

Jak udělat švédskou rybí pomazánku z uzené makrely | recept

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Švédská rybí pomazánka z uzené makrely | recept. Máte rádi pomazánky z ryb? A také „točíte“ pořád ty samé recepty? Dostala jsem k ochutnání vzorek pomazánky z uzené makrely, údajně švédský recept. Zachutnala nám, a proto návod předávám dál. Myslím, že i vy si pochutnáte.

Co je potřeba

  • 300 g masa z uzené makrely
  • 125 ml smetany
  • 2 vejce
  • 1 cibuli
  • 1 lžíce kaparů
  • lžička sardelové pasty
  • pepř
  • sůl
  • citronová šťáva

Krok 1

Nejprve si připravte rybí maso. Uzenou makrelu rozevřete, odstraňte páteř a maso natrhejte na menší kousky. Kosti vyberte. V létě jsou uzené ryby rizikovou potravinou, proto pečlivě vybírejte, abyste koupili rybu opravdu čerstvou.

Krok 2

Otrhané rybí maso zalijte smetanou, stačí 12%, makrela obsahuje tuku dost. Vidličkou kousky rozmělněte, přidejte sardelovou pastu a vymíchejte hladký krém.

Krok 3

Přidejte nastrouhané, natvrdo vařené vejce a cibuli pokrájenou na drobné kousky. Osolte, opepřete a směs promíchejte.

Krok 4

 Nakonec vmíchejte kapary a podle chuti citronovou šťávu. Tento krok je možné vynechat a do pomazánky přidat lžíci rajčatového protlaku. Pomazánku mažeme na pečivo.


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-udelat-svedskou-rybi-pomazanku-z-uzene-makrely-recept.html