Jak připravit tvarohové knedlíčky s marinovanými jahodami | recept
Jak připravit tvarohové knedlíčky s marinovanými jahodami | recept. Sladká a voňavá letní pochoutka - tvarohové knedlíčky s marinovanými jahodami. Mňam! Zkuste si podle receptu tvarohové knedlíčky připravit i vy. Nebudete litovat.
Co je potřeba
250 g měkkého tvarohu
200 g bílého pečiva bez kůrky
150 g mascarpone
3 vejce
2 lžíce hrubé mouky
sůl
mouka na vál
200 ml zakysané smetany
moučkový cukr
lístky máty nebo meduňky na ozdobení
Krok 1
Tvaroh smíchejte s mascarpone, vejci, prosátou moukou a špetkou soli. Vmíchejte pečivo rozsekané (nejlépe v robotu) na jemnou drť a těsto nechte přibližně 10 minut odležet.
Krok 2
Z odleželého těsta lžičkou vykrájejte nočky a na pomoučeném vále je zakulaťte. Vložte je do vroucí osolené vody a zvolna vařte asi 6 minut.
Krok 3
Na talíře rozdělte marinované jahody buď studené, nebo lehce ohřáté. Přidejte okapané tvarohové knedlíčky, doplňte je kopečky zakysané smetany a podle chuti pocukrujte. Můžete je ozdobit lístečky máty nebo meduňky.