Jak udělat smaženici z ředkviček | recept
Smaženice z ředkviček | recept. Máte chuť na smaženici a houby nerostou? Nevadí, zkuste smaženici z ředkviček. V tomto období jsou levné a k dostání téměř v každé prodejně. Ředkvičky si snadno vypěstujete i v truhlíku na balkoně, pokud nemáte zahrádku. Chuťově se nepravá smaženice velmi podobá originálu z hub a výhodou je, že nezatěžuje trávení, tak jako houby. Ty jsou pro některé z nás těžce stravitelné, a proto se jídlům z nich musejí vyhýbat. Recept udává množství pro 3 průměrné jedlíky.
Co je potřeba
- ředkvičky (2 svazky nebo asi 20 ks)
- 6 vajec
- malý kousek slaniny
- 30 g másla
- sůl
- kmín
- 4 jarní cibulky
- pepř (je možné vynechat)
- sýr na posypání (nemusí být)
Krok 1
Zeleninu očistíme, ředkvičky nakrájíme na plátky velké tak, jako houby na smaženici. Cibuli nakrájíme na kousky i s natí. Zelenou část si odložíme stranou na dozdobení hotového pokrmu.
Krok 2
Slaninu pokrájíme na malé kostičky a spolu s máslem ji necháme opražit na pánvi. Přidáme nakrájenou cibulku a plátky ředkviček. Osolíme, přidáme kmín a pepř dle uvážení. Krátce osmahneme, přiklopíme poklicí a udusíme do poloměkka. Pak odstraníme poklici a necháme odpařit vodu, kterou ředkvičky pustí.
Krok 3
Jakmile se přebytečná voda odpaří, vmícháme rozšlehaná vejce a necháme je ztuhnout. Smaženici podle potřeby dosolíme a ihned podáváme. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a posekanou cibulovou natí. Ve správně připravené smaženici mají být plátky ředkviček měkké, pak chutí připomínají houby. Přeji dobrou chuť!