Jak ugrilovat sýr | recept
Jak ugrilovat sýr | recept. Grilování není jen o mase. Někteří z nás dávají přednost zelenině a sýrům, právě pro ty je náš dnešní recept. Hodí se i pro vegetariány, jen budou muset vynechat slaninu. Grilovaný sýr podle tohoto receptu lze připravit i v elektrické troubě, nemusíte rozpalovat gril. Berte recept jako osvědčený návrh, nebojte se zkoušet vlastní kombinace zeleniny a sýrů. Výborná je i směs sýra balkánského typu a paprik.
Co je potřeba
Množství je na 3 ks sýra:
- 3 ks sýra (Hermelín)
- 2 jarní cibulky s natí
- 3 rajčata
- 1 zelená paprika
- čerstvé oregano
- 3 stroužky česneku
- 6 plátků anglické slaniny
- 3 žampiony
- 3 lžíce oleje
- koření podle chuti (domácí namíchaná směs koření na gril)
- alobal
Krok 1
Sýr nařežte nožem do mřížky. Do jednotlivých zářezů se budou vkládat česnek, slanina a bylinky. Dávejte pozor, abyste sýr krájeli jen do poloviny a neprořízli ho, vnitřek by vytekl.
Krok 2
Připravte si čtverce z alobalu, do kterých budete sýr balit. Musí být dostatečně velké, aby z nich šel utvořit jakýsi měšec. Na alobal dejte papriku pokrájenou na proužky, rozpůlený žampion, cibuli na kroužky a rajče.
Krok 3
Sýr naplňte proužky slaniny, lístky oregana, plátky česneku a zalijte lžící oleje. Všechny suroviny zasuňte do zářezů. Nesolte, sýr i slanina sůl obsahují v dostatečném množství.
Krok 4
Naplněný sýr položte na hromádku zeleniny, kterou jste si připravili na alobal. Nahoru přidejte ještě trochu papriky, cibule a plátek rajčete a posypte oblíbeným kořením na grilování.
Krok 5
Sýr zabalte – přiložte rohy čtverce k sobě a přimáčkněte. Dejte na gril asi na 15 minut. Zelenina bude poloměkká a sýr uvnitř roztavený a okořeněný. Vhodnou přílohou je chléb. Nejlépe sýr chutná ještě teplý. Dobrou chuť!