jaktak.cz

Jak připravit pomazánku a pěnu z tvarůžků | recepty

Složitost: Velmi lehké
Cena: 1 - 1000 Kč
Potřebný čas: 10 až 30 minut

Pomazánka a pěna z tvarůžků | recepty. Tvarůžky, sýr s velmi výraznou vůní, netřeba představovat, každý je zná. Jedná se o zrající nízkotučný sýr, jehož základem je tvaroh smíchaný se solí. Tvarůžky obsahují jen malé množství tuku, ale jsou bohaté na bílkoviny (mají jich přibližně o třetinu více než hovězí maso, oproti vepřovému téměř dvojnásobek). Jejich nevýhodou je charakteristická vůně, kterou někteří špatně snášejí a konzumaci tvarůžků odmítají. V tvarůžkových pomazánkách, na něž vám nabízíme recept, se vůně „schová“ a výsledkem je chuťově výrazná směs.

Co je potřeba

Pomazánka z tvarůžků:

  • 50 g másla
  • 100 g olomouckých tvarůžků
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 1 menší cibule
  • červený paprikový lusk
  • 2 lžičky sladké papriky
  • sůl
  • nať jarní cibulky

Pěna z olomouckých syrečků:

  • 100 g tvarůžků
  • 50 g másla
  • 5 PL mléka
  • 3 stroužky česneku
  • 3 PL majolky
  • sůl podle potřeby

Krok 1

Tvarůžková pomazánka má výraznou chuť, hodí se na chléb nebo pečivo. Nemusíte syrečky ve složení prozradit, většina konzumentů je nepozná. Chuťovky s touto pomazánkou jsou oblíbené jako pohoštění k pivu. Příprava je jednoduchá a rychlá.

Krok 2

Pomazánka z tvarůžků

Změklé máslo v misce utřete se solí, sladkou paprikou a hustou smetanou. Přidejte syrečky nastrouhané na hrubším struhadle, očištěnou papriku a cibuli nakrájené na kostičky. Dobře promíchejte, případně dochuťte a nechte chvilku odpočinout v chladu. Podávejte s natí jarní cibulky. Podle vlastní chuti ozdobte okurkou, paprikou, rajčetem.

Krok 3

Pěna z olomouckých syrečků

Tvarůžky rozmixujte s mlékem, nebo je umelte, přilijte mléko a nechte ho vsáknout. Změklé máslo utřete s prolisovaným česnekem a majolkou do pěny. Následně přidejte tvarůžkovou směs a vymíchejte. Pěnu můžete dále podle potřeby osolit. Přeji dobrou chuť!


Zdroj: https://www.jaktak.cz/jak-pripravit-pomazanku-penu-z-tvaruzku-recepty.html