Jak připravit tortellini jako špízy | recept
Tortellini jako špízy | recept. Tortellini jsou druh těstovin. Mají tvar kloboučku a jsou plněné různými náplněmi například špenátem, ricotou, houbami, šunkou. Dostanou se v obchodech buď sušené, nebo chlazené. Doporučuji kupovat raději ty chlazené, chutnají o něco lépe. Tortellini se většinou podávají s omáčkou, avšak zapečené se zeleninou jako špízy nemají chybu. Doporučuji vyzkoušet. Množství potřebných surovin záleží na počtu strávníků, proto neuvádím hmotnost.
Co je potřeba
- tortellini
- anglická slanina
- žampiony
- cuketa
- paprika
- rajčata
- strouhaný sýr (parmazánového typu)
- olivový olej
- špejle nebo jehly
Krok 1
Tortellini nemusíte vyrábět sami doma, v dobře zásobených obchodech se dají koupit chlazené, s různými druhy náplní. Uvařte je v dostatečném množství vody podle návodu na obalu. Uvařené sceďte a promíchejte se lžící olivového oleje. Olej zabrání slepení těstovin a přílišnému vysušení při následném grilování.
Krok 2
Libovější kousek anglické slaniny pokrájejte na kostky. Cuketu neloupejte, krájejte ji na kolečka i se slupkou. Z rajčat odstraňte semínka a rozdělte je na menší kousky. Místo klasických rajčat můžete použít cherry rajčata. Ty se na špejle napichují celé. Žampiony očistěte, větší rozkrojte, menší nechte vcelku. Další ingredience si můžete zvolit podle svých chutí.
Krok 3
Na kovové jehly nebo špejle napichujte střídavě všechny připravené kousky zeleniny a těstovin. Špízy naskládejte do pekáčku vedle sebe. Chcete-li si usnadnit mytí, pekáček vyložte alobalem.
Krok 4
Před vložením do vyhřáté trouby (220 °C) posypte špízy jemně strouhaným sýrem a pokropte olejem – může být ochucený pálivou paprikou. Během 15 minut je zelenina měkká a můžete podávat.