Jak připravit nepečený koláč s tvarohem | recept
Nepečený koláč s tvarohem | recept. Tvarohové moučníky jsou nestárnoucí klasikou. Vyzkoušejte následující recept na nepečený koláč s tvarohem. Korpus tvoří rozdrcené piškoty. Následuje velká vrstva tvarohového krému, zahuštěného svařenou krupicí. Vše korunuje čokoládová poleva, s jejíž podobou si můžete vyhrát. Koláč je rychle hotový a je naprosto nenáročný, jak na suroviny, tak na vynaložené úsilí.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na korpus:
- 300 g piškotů
- 50 g másla
- 2 lžíce cukru
- 20 ml mléka
- 1 lžíci kakaa
- 1 lžičku vanilkové esence
Na krém si přichystejte:
- 100 ml mléka
- 3 lžíce krupice
- 400 g tvarohu
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 vrchovaté lžíce cukru
Na polevu si připravíme:
- 50 g hořké čokolády
- 1 lžíci mléka
Krok 1
Nejprve rozemeleme piškoty a nasypeme je do hlubší mísy. Máslo rozpustíme a přilijeme k piškotům, přidáme cukr, mléko, kakao i vanilkovou esenci. Vypracujeme na těsto. Připravíme si formu, není třeba ji vymazávat. Na její dno vmačkáme těsto, vytvoříme jím jednolitou vrstvu. Vložíme do lednice, aby korpus trochu zatuhl.
Krok 2
Mezitím si přichystáme krém. Mléko nalijeme do hrnce, přisypeme krupici a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile nám směs zhoustne, sejmeme z ohně a necháme trochu zchladnout. Tvaroh nandáme do hlubší mísy, přisypeme citronovou kůru a osladíme cukrem. Po částech ke tvarohu zašleháváme krupicovou kaši. Směs zpracováváme tak dlouho, dokud nevznikne hladký krém.
Krok 3
Z lednice vyjmeme formu s korpusem, rozetřeme na něj tvarohovou náplň a vložíme zpět do chladu. Nakonec zbývá dodělat polevu.
Krok 4
Ve větším rendlíku přivedeme k varu vodu, postavíme na něj ohnivzdornou misku nebo menší rendlík a do něj nasypeme čokoládu nalámanou na kostičky a přilijeme lžíci mléka, za stálého míchání čokoládu rozpustíme. Necháme ji krátce zchladnout, ale pozor aby neztuhla, v tom případě je třeba ji znovu rozpustit. Z ledničky vyjmeme pekáč s koláčem a polijeme ho polevou, pomocí špejle pak vytváříme různé tvary (viz ilustrační fotografie). Nakonec opět vrátíme do chladu, aby poleva zatuhla.