Jak připravit lehký rybí salát | recept
Lehký rybí salát | předpis. Ryby bychom do svého jídelníčku měli zařadit co nejčastěji. Jsou zdravé především díky obsahu omega-3 mastných kyselin, které udržují buněčné stěny pružné a výrazně snižují riziko srdečních chorob. Rybí maso je také významným zdrojem bílkovin, vitamínů a jódu. Přemýšlíte nad rychlou a zdravou večeří? Připravte si odlehčenou verzi rybího salátu s čerstvou zeleninou a ovocem.
Co je potřeba
- 200 g naložených sleďů
- 1 jablko
- 3 jarní cibulky
- 1 bílý jogurt (180 g)
- 2 lžíce majonézy
Na domácí naložení sleďů:
- 6 ks sledích filet
- 200 ml octa
- 200 ml vody
- 2 lžičky soli
- 40 g cukru krupice
- 8 kuliček pepře
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
Krok 1
Pro přípravu rybího salátu lze použít hotové naložené filety sledě v oleji, z nichž salát budeme mít hotov opravdu bleskurychle. Domácímu se však jen máloco vyrovná, proto si můžete naložit rybu i doma. Před nakládáním sleďů nejprve odstraníme větší kosti a filety vložíme do skleněné nádoby. Poté svaříme ocet, vodu, sůl, cukr a koření a ještě vroucím lákem filety zalijeme. Uložíme do chladu, necháme tři až pět dní odležet a máme hotovo.
Krok 2
Naložené sledě a jablko nakrájíme na malé kostičky a vložíme do vhodné misky, přidáme jarní cibulku pokrájenou na kolečka. Nakonec zamícháme jeden bílý jogurt a dvě lžíce majonézy.
Hotový rybí salát podáváme s čerstvým pečivem a uchováváme v chladničce nejdéle dva dny.
Do rybího salátu můžeme dle chuti přidat také ředkvičky, bílou ředkev nebo kedlubnu.