Jak na rychlé těstoviny s restovanou zeleninou | recept
Rychlé těstoviny s restovanou zeleninou | recept. Přestože je zima, lze i tak sehnat řadu druhů zeleniny, ať už z dovozu z teplejších krajin nebo z českých skladů, kde lze uchovávat především kořenovou zeleninu. Podle následujícího receptu si připravíte jednoduché těstoviny s restovanou zeleninou, dostanete tak do sebe poměrně rychle množství vitamínů, kterými není třeba zvláště v tomto ročním období šetřit. Pokud máte doma zanícené masožrouty, přimíchejte do zeleniny i kousek kvalitního salámu nebo šunky.
Co je potřeba
Na 2 porce si přichystejte:
- 200 g těstovin (např. fussili, penne, apod.)
- 1 menší cuketa
- 1 mrkev
- kousek celeru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- kousek salámu nebo šunky vcelku – nemusí být
- cca lžička pálivé chilli omáčky
- kousek ediamu na posypání
Krok 1
V prvním kroku si oloupeme cibuli a česnek a nakrájíme je na jemno. Na pánev nalijeme olej a necháme ho rozehřát, pak na něm opečeme cibuli s česnekem. Mezitím oloupeme cuketu, mrkev i celer. Všechno nakrájíme na stejné kousky, nudličky, plátky nebo kostičky. Jakmile začne cibule s česnekem zlátnout, přisypeme ostatní zeleninu a necháme ji orestovat.
Krok 2
Lepšího výsledku dosáhnete, pokud stáhnete plamen. Zelenina se bude lépe a rovnoměrněji opékat a zamezíte tak přichytávání a připalování jednotlivých kousků. Pokud jste se rozhodli přidat i šunku nebo salám, nakrájejte uzeninu na podobné kousky jako zeleninu. Když je zelenina skoro hotová, přidejte uzeninu na pánev. Nechte chvíli opékat.
Krok 3
Následně přiveďte v hrnci vodu k varu a nasypte do něj těstoviny. Uvařte je doměkka. Slijte je a hned vhoďte do pánve se zeleninou, lehce se opečou a snadno se promíchají se zeleninovou směsí. Chutě se tak lépe prolnou.
Krok 4
V posledním kroku si nastrouhejte na jemno eidam. Pokud jídlo nepřipravujte pro děti, přidejte těsně před servírováním trochu pálivé chilli omáčky, není třeba to s ní přehánět, snadno by přebila všechny chutě, ale malé množství dokáže naopak chutě podpořit. Pokrm nakonec rozdělte na talíře, posypte eidamem a servírujte.
Neprohloupíte, když pokrm před podáváním posypete opraženými semínky (slunečnicovými nebo dýňovými).