Jak připravit těstoviny s růžičkovou kapustou | recept bez masa
Jak připravit těstoviny s růžičkovou kapustou | recept bez masa. Růžičková kapusta se většinou konzumuje jako zeleninová příloha nebo doplněk k masu. Vyzkoušejte ale následující recept, v němž hrají kapustičky hlavní roli. Spolu s několika dalšími ingrediencemi vykouzlíte během chvíle zajímavé a chutné jídlo, které obstojí jako lehký oběd i večeře. Recept na těstoviny s růžičkovou kapustou je velice jednoduchý, určitě si ho zamilujete.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 200 g růžičkové kapusty
- 200 g těstovin
- 1 mrkev
- kousek cukety
- cca 2 lžičky citronové šťávy
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 - 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky hořčičných semínek
- špetka sladké papriky, sůl a pepř na dochucení
- hrst slunečnicových semínek
Krok 1
Začneme tím, že opereme kapustičky a překrájíme je na poloviny. Mrkev a cuketu oloupeme a nakrájíme, mrkev na větší kostičky nebo půlkolečka a cuketu na hranolky.
Krok 2
Následně oloupeme cibuli a česnek a obě ingredience nasekáme nadrobno. V hrnci nebo pánvi rozehřejeme slunečnicový olej. Do rozpáleného vsypeme cibuli s česnekem a necháme chvíli opékat. Přidáme slunečnicová semínka, a když začnou praskat, vložíme do pánve kapustičky, mrkev i cuketu a necháme krátce restovat. Po chvíli podlijeme malým množstvím vody, jen tak, aby se zelenina dusila. Zeleninu dusíme do změknutí.
Krok 3
Téměř měkkou zeleninu poprášíme sladkou paprikou, osolíme a ochutíme mletým pepřem. Promícháme, zakápneme citronovou šťávou a odstavíme.
V jiné pánvi nasucho opražíme slunečnicová semínka nebo jádra vlašských ořechů.
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku, mohou to být špagety nebo vřetena.
Krok 4
Uvařené těstoviny rozdělíme na talíře, navršíme na ně zeleninovou směs a posypeme opraženými semínky. Ihned podáváme.