Jak připravit špenátové vafle | recept
Jak připravit špenátové vafle | recept. Špenátové vafle mohou být skvělou a zdravou snídaní či svačinou. Pokud k nim přidáte třeba cottage cheese či volské oko, pak vafle poslouží i jako vydatný oběd či večeře. Recept na špenátové vafle, který je velmi rychlý, jednoduchý a navíc zdravý, naleznete v následujícím článku.
Co je potřeba
- 150 ml mléka
- 50 g špaldové mouky
- 50 g ovesných vloček
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vejce
- 150 g listového špenátu
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř, bylinky
- máslo či olej na vymazání vaflovače
Krok 1
Ovesné vločky dodají vaflím vlákninu, cenné vitamíny a minerály (např. vitamíny skupiny B, vitamín E, vápník, draslík, železo a mnoho dalších). Navíc Vám pomohou s hubnutím, jelikož udržují stabilní hladinu cukru v krvi a také pomáhají snižovat cholesterol.
Špenát pak obsahuje velké množství bílkovin, vitamíny A, C, E, K, vitamíny skupiny B, betakaroteny a z minerálů vápník, železo, draslík a mnoho dalších látek prospěšných pro náš organismus. Konzumace špenátu má pro naše tělo velký význam, proto by měl být pravidelnou součástí jídelníčku.
Krok 2
A jaký je postup?
Ovesné vločky a špenát rozmixujeme na jemnější kousky.
Krok 3
V misce smícháme vejce s ovesnými vločkami, moukou s práškem do pečiva, špenátem, solí, pepřem, čerstvými bylinkami a prolisovaným česnekem. Nakonec přilijeme mléko a dobře promícháme.
Krok 4
Těsto necháme asi 15 minut odpočinout. Mělo by mít zhruba stejnou konzistenci jako těsto na palačinky, pokud moc zhoustne, doředíme jej trochou mléka.
Krok 5
Těsto rozetřeme do vyhřátého a vymazaného vaflovače a vafle upečeme dozlatova. Podáváme je s čerstvou zeleninou.
- Do těsta můžete přidat také strouhaný sýr.
- Pokud použijete bezlepkové ovesné vločky a rýžovou či kukuřičnou mouku, recept bude vhodný i při bezlepkové dietě.