Jak připravit mléčný dezert typu Pribináček I recept
Mléčný dezert typu Pribináček I recept. Někdy máme chuť vrátit se do dětských let a vychutnat si tu pravou chuť smetanového dezertu, kterým nás krmily naše maminky a babičky. Někteří by rádi dopřáli stejnou péči svým dětem, ale odrazuje je cena tradičního balení v obchodě. Případně se chystáte připravit krém do dortu a nevíte, jaký základ by se pro něj hodil nejlépe a zároveň vás neodsoudil k trávení mládí v kuchyni. Proto jsem se rozhodla podělit o tento neskutečně rychlý a jednoduchý recept, včetně několika dalších tipů, jak ho lze dále využít.
Co je potřeba
- 250 ml vysokoprocentní smetany ke šlehání
- 250 – 400 g tvarohu
- 1 sáček vanilkového cukru
Krok 1
Nejprve si připravte smetanu, v mém případě 33%, a nalijte ji do mísy. Vezměte metlu a začněte smetanu šlehat, dokud z ní nezískáte nadýchanou šlehačku. Pokud si chcete práci urychlit, smetanu našlehejte v mixéru.
Krok 2
Nyní přidejte do šlehačky vanilkový cukr, který šlehačku lehce ochutí a dodá jí sladkost. Nakonec do směsi přidejte veškerý tvaroh a spojte dohromady, až vznikne tužší hmota, která vzhledem i chutí bude připomínat smetanový jogurt. Uchovávejte v chladničce a spotřebujte do 4 dní. Přeji dobré chutnání!
- Tento základní recept můžete obohatit například o kakao nebo o jahodový jam, čímž získáte ochucený smetanový jogurt.
- Pokud do této směsi přidáte dostatečně velké množství rozpuštěné bílé či mléčné čokolády, získáte výbornou náplň do dortů.
- Pokud je jogurt na váš vkus řídký, vložte jej na noc do lednice, kde ještě trochu ztuhne.
- Můžete se sami rozhodnout, zda dáte přednost plnotučné variantě jogurtu, nebo si dopřejete odlehčenou verzi. Stačí pouze vybrat příslušně tučný druh tvarohu.