Jak na zdravější cibulové kroužky | recept
Cibulové kroužky | recept. Už jste ochutnali smažené cibulové kroužky? Jsou populární zejména ve fast foodových restauracích, což nám napovídá, že budou velmi tučné a nezdravé. Pokud si však chcete na cibulových kroužcích pochutnat, máme pro Vás tip, jak je udělat zdravěji. V našem článku najdete recept na zdravější variantu cibulových kroužků. Náš recept je navíc bezlepkový.
Co je potřeba
Co je potřeba na 1 porci cibulových kroužků:
- 1 větší cibule
- 4 - 5 polévkových lžic hladké rýžové mouky
- 1 vejce
- ½ lžíce kukuřičného nebo bramborového škrobu
- ½ lžičky soli
- špetka chilli
- další koření dle chuti – např. pepř, mletý kmín, sušený česnek, sladká či pálivá paprika apod.
Na česnekový dip potřebujeme:
- 6 lžic zakysané smetany (část můžeme nahradit majonézou)
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- čerstvé bylinky
Krok 1
A jaký je postup?
Rýžovou mouku smícháme se škrobem, solí a kořením. Vejce rozšleháme a osolíme.
Krok 2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm, ta následně rozdělíme na jednotlivé kroužky.
Krok 3
Cibulové kroužky obalujeme ve směsi mouky, škrobu a koření, poté v rozšlehaném vejci a opět v moučné směsi. Klademe je na plech vyložený pečicím papírem, pokapeme je trochou rostlinného oleje a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20-25 minut dozlatova.
Krok 4
Mezitím si připravíme česnekový dip smícháním zakysané smetany (a případně majonézy) a prolisovaného česneku, dochutíme jej solí, pepřem a čerstvými bylinkami např. pažitkou, petrželkou či bazalkou. Přeji Vám dobré chutnání!
- Zakysanou smetanu můžeme v dipu nahradit bílým jogurtem nebo tvarohem, bude pak méně tučný.
- K cibulovým kroužkům se skvěle hodí také chilli dip, který připravíte smícháním zakysané smetany.