Jak uvařit dýňové zelí | recept
Dýňové zelí | recept. Dušené zelí jako příloha neodmyslitelně patří k české kuchyni. Co když ale někdo nemůže, vzhledem k jeho nadýmavým účinkům, zelí konzumovat a přesto má chuť si dát vepřo knedlo zelo? Pro toho je tu tykev! Pěstují se různé odrůdy s rozličnou barvou slupky a dužniny. Každý si vybere. Pokud nezvolíte zrovna plod se sytě oranžovou dužinou, strávníci rozdíl ani nepoznají.
Co je potřeba
- libovolný druh dýně
- cibule
- sádlo
- kmín
- sůl
- ocet
- syrový brambor na zahuštění
Krok 1
Dýni oloupáme, zbavíme vnitřku se semeny a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Vymačkáme přebytečnou vodu přes síto, aby jídlo neobsahovalo moc vody.
Krok 2
Na sádle necháme zrůžovět nadrobno pokrájenou cibulku. Kdo má rád, může přihodit i trochu vepřových škvarečků.
Krok 3
K cibulce přidáme připravené nastrouhané a vymačkané nudličky dýně. Podusíme bez pokličky. Osolíme a okmínujeme, popř. přidáme ostatní koření podle svých zvyklostí. Pozor! Dýně je velmi rychle měkká.
Krok 4
Poloměkkou zeleninu zahustíme syrovým nastrouhaným bramborem a povaříme doměkka. Na závěr okyselíme octem.