Jak namíchat koktejl Aperol Spritz | recept
Složitost:
Velmi lehké
Cena:
1 - 1000 Kč
Potřebný čas:
5 až 10 minut
Jak namíchat koktejl Aperol Spritz | recept. Kořeněný bitter Aperol se v Itálii vyrábí již od roku 1919. Vyrábí se z výtažků pomeranče, rebarbory, hořce a aromatických bylin. Aperol Spritz má červenooranžovou svěží barvu a chutná sladce a nahořkle. Obsahuje nízké procento alkoholu – pouhých 11 %. Míchá se z něj oblíbený koktejl Aperol Spritz. Pro jeho přípravu platí pravidlo 3–2–1. 3 díly šumivého vína, 2 díly Aperolu a 1 díl sody.
Co je potřeba
- 3 díly Prosecca
- 2 díly Aperolu
- 1 díl sody
- pomeranč
- led
Krok 1
Sklenici na víno naplníme do poloviny ledem a přidáme sodu nebo perlivou vodu.
Krok 2
Nakonec přidáme Aperol, který naléváme krouživým pohybem, čímž docílíme perfektní promíchání drinku. Podáváme ozdobené plátkem pomeranče.