Přejít k hlavnímu obsahu

Jak poznat, že je čas na nové zimní pneumatiky

Jak poznat, že je čas na nové zimní pneumatiky

Otázka, kterou většina z nás řeší každý podzim. Měl bych si pořídit nové zimní pneu, nebo moje současné pneumatiky jsou ještě v „pohodě“? Zimní pneumatiky mají zásadní vliv na bezpečnost jízdy, proto v tomto případě zbytečně nehazardujte a před zimní sezónou promyslete, zda nepotřebujete nové. Ukážeme vám, podle čeho to snadno poznáte.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Vlasta Nováková (neověřeno) | Čt, 12/06/2018 - 02:06

Díky za rady. Já letos měla asi docela štěstí, protože mě na špatný stav starých zimních pneu upozornil známý, který se v tom vyzná. A ještě, že tak. Protože kdoví jak bych dopadla, kdybych na nich celou zimu jezdila. Raději jsem si místo nich tedy koupila nové pneu a musím říct, že se na nich jezdí opravdu skvěle. Sama jsem byla až překvapená, jak je ten rozdíl oproti starým znatelný.

Petr Renko (neověřeno) | Čt, 01/24/2019 - 12:00

Já střídám zimní a letní pneumatiky a vydrží mi 4 roky. Pak kupuji nové. Letos to zrovna vyšlo a musel jsem koupit nové zimáky z https://www.pneuok.cz/ , kde jsem našel nejlepší cenu na ty, které jsem chtěl. Rovnou jsem tam koupil i letní, protože ty bych na jaře musel taky kupovat.

Tomáš Holotový (neověřeno) | Po, 07/22/2019 - 13:21

Já si kupuju na auto nový zimáky tak po 4 až 5 letech. Každý rok je kontroluju, a když jsou dobrý, tak je na auto dám. Víc jak 5 let je ale nemám, i když na pohled vypadají pěkně. Gumy si přezouvám doma sám. Mám v garáži veškeré vybavení včetně kompresoru s rozvodem vzduchu https://www.kompresory-vzduchotechnika.cz/potrubni-rozvody/ , tak mi jde přezouvání dobře.

Lenka Kloudská (neověřeno) | Pá, 09/13/2019 - 07:20

Já se třeba v pneumatikách zas až tak moc nevyznám. Vím o nich jen to, že je potřeba je dvakrát ročně vyměnit, ale tím to končí. To, jestli je už čas na výměnu za nové nebo ne se většinou dozvím až v servise, do kterého jezdím, tedy v tomto https://www.kfautoservice.cz/ Musím říct, že zatím ještě ani jednou mi tam neporadili špatně, takže jim věřím. :)

Další zajímavé články

Jak vybrat zimní pneumatiky | rady
Jak vybrat zimní pneumatiky | rady
Jak vybrat zimní pneumatiky | rady. Vzhledem k zákonům v naší zemi musí být vozy po zimní období vybaveny zimními pneumatikami. Ty díky svým…
Jak zabezpečit auto proti krádeži | rady
Jak zabezpečit auto proti krádeži | rady
Jak zabezpečit auto proti krádeži | rady. Počet krádeží vozidel každým rokem narůstá a pokud chcete mít klidnější spaní, tak je zapotřebí do vozu nain…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.