Jak uvařit mexickou rajčatovou polévku | recept
Mexická rajčatová polévka | recept. Nabízím vám k vyzkoušení recept na netradiční rajskou polévku. Předpis prý pochází z mexické kuchyně. Na přípravu mexické rajčatové polévky vyberte hodně zralá rajčata, obsahují méně kyselin a polévka lépe chutná. Koření se zelenou natí koriandru. Koriandr se občas sice na trhu objeví, ale ne každému jeho pronikavá chuť a vůně sedne. Pokud mezi takové lidi patříte, nahraďte ho natí petržele, tak jako já na fotografiích. Suroviny uvádím v množství na čtyři porce rajčatové polévky.
Co je potřeba
- 8 větších rajčat
- 1 středně velká cibule
- 400 g plechovka kukuřičných zrn
- 400 g plechovka červených fazolí
- 0,75 l zeleninového vývaru
- mletý pepř
- sůl
- nať koriandru (petržel)
- máslo
Krok 1
Připravíme si zeleninu a ostatní ingredience. Cibuli pokrájíme na kostičky, rajčata na čtvrtky a z kukuřice a fazolí slijeme nálev, který nepotřebujeme. Rajčata můžeme oloupat, nařízneme je na druhé straně od stopky do kříže a spaříme vroucí vodou. Slupka pak jde lehce stáhnout. Já doporučuji vařit se slupkou a následně rozmixovat, polévka má sytější barvu.
Krok 2
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme rozkrájená rajčata. Zalijeme vývarem a rozvaříme. Rozvařenou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixerem a přidáme fazole s kukuřicí. Osolíme, přidáme mletý pepř a prohřejeme. Již nevaříme, aby kukuřice zůstala křupavá.
Krok 3
Nakonec přidáme do polévky zelenou nať a můžeme podávat s pečivem. Polévka je po ohřátí chutnější, propojí se chutě a je pikantní.
Milovníci ostrých jídel si mohou do polévky přidat chilli papričku.