Jak přichystat kapustový nákyp z pánve | recept
Kapustový nákyp z pánve | recept. Kapusta je bohužel poměrně upozaděná zelenina, která však skýtá velké možnosti. Můžete ji zpracovávat jako přílohu, polévku nebo poslouží jako další chuťová složka karbanátků. Skvěle se uplatní i v hlavní roli v následujícím receptu na nákyp. Jedná se o velice jednoduchý pokrm, nenáročný na suroviny i přípravu. Vyzkoušejte si připravit kapustový nákyp podle následujícího receptu, věřím, že vám zachutná.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
- 300 g cukety, pastiňáku nebo patizonu
- 1 lžičku kurkumy
- 4 lžíce hrášku
- ½ kapusty
- šťávu z ½ citronu
- 1 prošlehané vejce
- 50 g másla
- 1 lžička římského kmínu
- sůl
- hrst nasekané bazalky
- špetku chilli nebo jednu malou chilli papričku
Krok 1
V prvním kroku si oloupejte cuketu (případně pastiňák nebo patizon) a nakrájejte ji na malé kostky. Přendejte ji do hrnce, zalijte vodou a povařte asi 2-3 minuty do poloměkka. Posypte ji kurkumou a lehce osolte, nechte chvíli stát.
Krok 2
Kapustu zbavte zavadlých listů, nasekejte ji na nudličky a vhoďte do hrnce. Následně ji spařte horkou vodou, aby změkla.
Krok 3
Cuketu vidličkou rozmačkejte spolu s polovinou másla a citronovou šťávou na kaši hrubší konzistence.
Krok 4
V dalším kroku přidejte k cuketové kaši zbylé ingredience, včetně kapusty. Vše důkladně promíchejte. Na pánvi se silným dnem rozehřejte zbývající máslo a kapustovou směs do ní přendejte a namačkejte. Nákyp opékejte asi 10 minut z každé strany, dokud se nezpevní. Pánev otáčejte opatrně pomocí talíře nebo pokličky, přiložte talíř na pánev a opatrně nákyp překlopte, aby zůstal na talíři. Poté ho opět přesuňte na pánev a opečte z druhé strany.
Krok 5
Upečený kapustový nákyp nechte krátce zchladnout a podávejte ještě teplý. Skvělým doplňkem je např. jogurtový dip.