Jak udělat nejjednodušší rajčatový salát s jarní cibulkou a zakysanou smetanou | recept
Rajčatový salát s jarní cibulkou a zakysanou smetanou | recept. Srpen patří rajčatům, můžeme si pochutnávat na nejrůznějších odrůdách. Jisté však je, že jsou všechna rajčata krásně vyzrálá, šťavnatá a plná chuti. Nejlepší je konzumovat rajčata rovnou v jejich syrové podobě. Následující recept na rajčatový salát je pro mě velké retro, tento salát mám neodmyslitelně spojen s letními prázdninami. Patří k těm nejsnazším a nejrychlejším salátům, které si dokážete vymyslet. Tu správnou chuť salátu dodá vedle rajčat zakysaná smetana doplněná pouze solí a pepřem.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na salát:
- 6 rajčat
- 1 jarní cibulku
Na zálivku si přichystejte:
- 3 lžíce zakysané smetany
- sůl a pepř na dochucení
- bazalku na dochucení
Krok 1
V prvním kroku si omyjeme rajčata a zbavíme je stopek. Umytá rajčata nakrájíme na menší kousky. Nakrájená rajčata vhodíme do misky.
Krok 2
Jarní cibulku zbavíme ovadlých částí a důkladně ji opereme. Nečistota se ráda usazuje v dutinkách zelených částí cibulky. Podélně ji rozřízneme a následně ji nasekáme na tenké plátky, ty pak prsty „rozložíme“. Cibulku nasypeme k rajčatům a promícháme.
Krok 3
Zakysaná smetana spolehlivě nahradí všechny ingredience běžných zálivek, obsahuje tuk, zároveň je díky kysání trochu kyselá a dokáže tak plně ochutit salát. Zakysanou smetanu přidáme do mísy a důkladně promícháme.
Krok 4
V posledním kroku postačí pouze salát dochutit solí a pepřem a zamíchat. Salát můžeme vychladit v lednici, ale nic nezkazíme, pokud ho budeme podávat rovnou. Pouze propereme bazalku a nasekáme ji nadrobno. Salát rozdělíme do misek, ozdobíme bazalkou a podáváme.