Jak udělat zapečené třešně v perníku | recept
Zapečené třešně v perníku | recept. Když je nadúroda třešní, přijde vhod každý nový recept na jejich zpracování. Letos jsem poprvé zkusila tento rychlý a snadný předpis na zapečené třešně v perníku. Přijde vhod každému milovníkovi třešní a perníkové chuti. Příprava perníku je tak jednoduchá, že snadněji už to snad nelze, zvládnou to i děti. Místo třešní lze zapéci i pikantnější višně.
Co je potřeba
Těsto:
- 200 g perníku na strouhání
- 250 ml mléka
- 500 g vypeckovaných třešní
- 50 g moučkového cukru (nemusí být)
Náplň:
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 celé vejce
- 2 polévkové lžíce mléka
- 40 g moučkového cukru
- citronová šťáva podle chuti
- vanilka
Krok 1
Perník na strouhání nalámeme na menší kousky, vložíme do hlubší misky a zalijeme vroucím mlékem. Necháme stát, mléko se vsákne.
Krok 2
Mezitím důkladně očistíme a vypeckujeme třešně. Omyté třešně rozdělíme na poloviny.
Krok 3
Perník s mlékem a cukrem tyčovým mixerem rozmixujeme. Vznikne hladká hmota. Do ní přidáme třešně a směs promícháme, aby byly všechny plody obalené těstem.
Krok 4
Připravíme si tvarohovou náplň. Cukr a vaječný žloutek utřeme do pěny. Přidáme vanilku, mléko, citronovou šťávu podle chuti a tvaroh. Promícháme a nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z 1 vaječného bílku.
Krok 5
Koláčovou formu vymažeme tuhým tukem a vysypeme kokosem, strouhankou nebo moukou. Rozetřeme višňovou směs do formy a těsto potřeme tvarohovou náplní. Uhladíme stěrkou a pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. Jí se teplé i studené. Vychladlý moučník se dá nakrájet úhledněji než teplý.
Třešně bývají sladké, jestliže jste diabetik, těsto neslaďte vůbec a tvaroh oslaďte umělým sladidlem.