Jak připravit opečený kuskus s ředkvičkami, tuňákem a cuketou | recept
Jak připravit opečený kuskus s ředkvičkami, tuňákem a cuketou | recept. Receptů na rychlé večeře není nikdy dost. Tento pokrm je vedle krátké přípravy i jednoduchý, proto ho ocení i rodiče. Dětem totiž kuskus většinou chutná a ani si nevšimnou, že tak do nich dostanete zeleninu a rybí maso. Díky jednoduché přípravě se obejdete s jednou pánví a miskou na zalití kuskusu. Díky konečnému opečení bude navíc i křupavý a tím i chutnější. Ředkvičky koupíte v této roční době doslova na každém rohu, proč je tedy nevyužít i do teplého jídla?
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na 1 porci:
- 100 g kuskusu
- 1 malou konzervu tuňáka (většinou má 80 g)
- půlku cukety
- 5 ředkviček
- 1 malá cibule
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1/2 lžičky mletého fenyklu, sůl a pepř
Krok 1
Jako první si připravíme zeleninovou směs. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a cibuli osmahneme.
Krok 2
Mezitím si očistíme ředkvičky, cuketu oloupeme a obojí nakrájíme na menší kostky. Ředkvičky mohou být i na větší kusy, budou ve výsledném pokrmu alespoň více křupat. Cuketu přidáme na pánev k cibuli a asi 5 minut opékáme.
Krok 3
V mezičase si patřičné množství kuskusu zalijeme vroucí vodou nebo zeleninovým vývarem, přiklopíme a necháme asi 7 minut odstát. Tuňákovou konzervu slijeme a spolu s ředkvičkami přidáme na pánev a necháme společně krátce prohřát. Zeleninovou směs osolíme a opepříme podle chuti, můžeme přidat trochu drceného fenyklu.
Krok 4
Nakonec přisypeme na pánev měkký kuskus a přilijeme asi ½ lžíce oleje a necháme ještě několik minut opékat, dokud kuskus nezačne zlátnout. Díky tomuto jednoduchému triku zajistíme pokrmu zajímavější chuť. Rozdělíme na talíře a podáváme.
Pokud vám něco zbyde, můžete sníst kuskus i za studena jako salát