Jak udělat domácí tvarohový krém (obdobu Pribináčku) | recept
Domácí tvarohový krém (obdoba Pribináčku) | recept. Děti a nejenom ony milují smetanové krémy a termixy. Při současných cenách mléčných výrobků v obchodech to není zrovna levná záležitost, hlavně je-li dětí víc. Poradíme vám, jak si udělat obdobu průmyslově vyrobeného tvarohovo-smetanového krému v domácích podmínkách a levněji.
Co je potřeba
- ½ l mléka
- 1 balíček vanilkového pudinkového prášku
- 1 kostka měkkého tvarohu
- cukr podle vlastního uvážení
- smetana nebo mléko na rozředění
Krok 1
Uvaříme pudink běžným způsobem podle návodu na sáčku. Horký pudink po celém povrchu posypeme krystalovým cukrem a necháme vychladnout. Cukrem sypeme proto, abychom nemuseli pudink míchat a neutvořil se škraloup.
Krok 2
Do vychladlého pudinku přidáme kostku měkkého tvarohu a ručně nebo elektrickým šlehačem vymícháme hladký krém. Podle potřeby upravíme hustotu přidáním smetany. Tento základní krém dále ochucujeme podle svého, můžeme přidat kakao, karamel, vanilkový cukr či ovoce.
Krok 3
Tvarohovou svačinku rozdělíme do pohárů, přidáme kompotované ovoce, piškoty a můžeme ozdobit hoblinkami čokolády, čokoládovým zdobením nebo ušlehanou šlehačkou.
Při vaření pudinku můžete použít pudinkový prášek i jiné příchuti, než jen vanilku.