Jak uvařit špagety s omáčkou z vlašských ořechů | recept
Špagety s omáčkou z vlašských ořechů | recept. Potřebujete levně a rychle uvařit? Není vhodnější polotovar než těstoviny. Z těstovin se dá uvařit za použití minima dalších surovin mnoho různých jídel. Nejvděčnější jsou špagety, omáček je mnoho, stačí zapojit fantazii a jistě vymyslíte sami nějakou chutnou kombinaci. Ty nejjednodušší jsou většinou i nejchutnější. I sami Italové si libují v jednoduchých omáčkách. Doporučuji na takto jednoduchá jídla kupovat kvalitní těstoviny z tvrdé pšenice. Pak bude výsledek dokonalý. Vyzkoušejte náš recept na špagety s omáčkou z vlašských ořechů, budete mile překvapeni chutí.
Co je potřeba
- špagety
- 100 g strouhaných vlašských ořechů
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- jarní cibulka
- kousek másla
Krok 1
Ořechy pokrájíme na malé kousky nebo nastrouháme v kuchyňském robotu. Opražíme je na suché pánvi dorůžova.
Krok 2
Jakmile ořechy začnou růžovět a intenzivně vonět, přidáme k nim smetanu, pepř a podle chuti sůl. Necháme přejít varem a odstavíme. Po sejmutí nádoby s omáčkou z horké plotýnky, vmícháme do směsi pokrájenou jarní cibulku. Část zelené natě si necháme na ozdobu hotového jídla na talíři.
Krok 3
Špagety uvaříme v osolené vodě běžným způsobem. Těstoviny vaříme na skus, tzn. že uprostřed špagety zůstane bílá tečka. Těstoviny vařené al dente jsou lehčeji stravitelné, než těstoviny příliš měkké. Vařené špagety procedíme, neproplachujeme a vmícháme do nich kousek másla. Těstoviny se neproplachují, protože bychom je zbavili škrobu z jejich povrchu. Škrob způsobí to, že omáčka špagety pěkně obalí a drží na nich. Špagety promícháme s vařenou omáčkou a ozdobíme feferonkou a pokrájenou cibulovou natí.
Variaci tohoto receptu připravíte záměnou vlašských ořechů za buráky a jarní cibulky za pór. Postup stejný, chuť jiná a také výborná.
Vlašské ořechy jsou silný alergen, pozor při podávání malým dětem.